Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Telde dále zůstávají na ulicích odpadky

14. 1. 2013

 

odpadky.jpg

Stávka pracovníků technických služeb sice byla ukončena hned po Třech králích, protože se radnice v Telde zavázala vyplatit dlužné prosincové mzdy, ale město je stále plné odpadků a nevyvezených kontejnerů. 

 

Příčinou je skutečnost, že při ukončení stávky nikdo nepomyslel na fakt, že  odpadky, nahromaděné za celý týden, nebude mít kdo odvést. Sběrné vozy stačí v řádných směnách pokrýt jen svoz aktuálně produkovaných odpadků a protože nikdo se zaměstnanci nedojednal mimořádné směny, odpadky nadále hnijí na ulicích a jsou hygienickým rizikem. Zejména v oblastech Las Remudas, San José de Las Longueras nebo La Herradura. 

200 tun neodvezených odpadků tak leží na chodnících, ulicích, vedle kontejnerů a podle vyjádření zdravotníků jen díky nízkým nočním teplotám zatím nedošlo k šíření žádné nákazy. Situace je o to komplikovanější, že obyvatelé ostrova obecně jsou líní recyklovat a tak je objem odpadků "zvýšený" i nesešlápnutými plastovými lahvemi. 

Zodpovědný radní města Telde, Fidel Ruiz, již v průběhu minulého týdne sliboval, že město bude čisté do pátku, o víkendu ale nikdo nepracoval a tak slova radního vyšla na prázdno a jindy tak krásné město včetně jeho historické části dál hyzdí pytle a kartony se zbytky. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist