Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Teroru se po 12 letech představí všech osm kanárských ostrovů

6. 9. 2015

los_arrieros_de_la_palma_copia.jpg

Přesně po 12 letech se dnes na folklórním festivalu v Teror (XXIV edición del Festival Folclórico de Gran Canaria) představí skupiny ze všech osmi kanárských ostrovů. Vrací se tak nejmenší a hojně zapomínaný ostrov La Graciosa.

Vše se odehraje dnes večer od 21 hodin na pódiu instalovaném před vstupem do baziliky Nuestra Señora del Pino ve městě Teror. Festival organizuje odbor hudby radního vlády Gran Canaria pro kulturu a to ve spolupráci s radnicí města Teror.

Na 24.ročníku Festivalu vystoupí postupně skupiny a tělesa ze všech osmi ostrovů. Budou to skupina Gaida, z Lanzarote; Isogue z Tenerife; Chácaras a Tambores z La Gomera; Los Arrieros z ostrova La Palma; Tetir z Fuerteventura; Joapira z El Hierro a Agrupación Folclórica Estrella z domácího ostrova, tedy z Gran Canaria. Z La Graciosa pak vystoupí Parranda familiar de Los Toledo.

Všechny skupiny se také samozřejmě zúčastní tradiční pondělní (již 64.) Romería-Ofrenda del Pino, která začíná již v 15.30 hodin. Účastní se zástupci všech 21 statutárních měst ostrova Gran Canaria a k trůnu s madonou Virgen del Pino, před vstup do baziliky, složí své dary ve formě zemědělských produktů a řemeslných výrobků.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist