Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ve Vegueta se dnes slaví katolický svátek Těla a krve Páně

7. 6. 2015

slavnost-tela-a-krve-pane.jpg

Slavnost Corpus Cristi, nebo-li Těla a Krve Páně, lidově Boží Tělo, je svátek římskokatolické církve, kterým se zdůrazňuje reálná přítomnost Ježíše Krista v eucharistii. Podle nauky římských katolíků dochází při slavení eucharistie k transsubstanciaci (přepodstatnění) obětovaného chleba a vína v Tělo a Krev Ježíše Krista. 

Slavení svátku je na Gran Canaria provázeno nápadnou zvyklostí, kdy z kostela vychází průvod, v němž je nesena hostie ve zdobené monstranci, a na předem určených místech se konají krátké pobožnosti. 

Tvorba tradičního koberce, která provází svátek  Corpus Christi, začala již včera odpoledne v historické čtvrti Vegueta v Las Palmas. 

Dnes budou od 16 hodin uzavřeny pro dopravu ulice Obispo Codina, Espíritu Santo, Reyes Católicos, Doctor Chil a Castillo a to až do 21:30 hodin, kdy slavnost a procesí skončí. 

Všechny tyto ulice byly vyzdobeny pro průchod procesí Božího těla, které se bude konat dnes večer, od 20.00 hodin. Čištění ulic od "koberců" potrvá do pozdních nočních hodin.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist