Jdi na obsah Jdi na menu
 


Virtuální non stop radnice

19. 2. 2013

148_resize.jpg

Ty tam jsou doby, kdy internet a jeho využívání v běžném životě bylo na Gran Canaria spíše z říše snů. Nyní využívá internet aktivně již skoro polovina obyvatel a tak i radnice v Santa Lucia vyšla vštříc svým občanům a otevřela virtuální non stop radnici.

Jedná se o webové stránky, kde mohou občané 24 hodin denně využívat všechny služby, platit své účty, daně, získávat všechny informace. 

Je možné se on line hlásit k trvalému pobytu, získávat potvrzení nutné kupříkladu pro slevy na cesty mezi ostrovy a na pevninu a nestát žádné fronty či platit za vydání potvrzení poplatky. Vše je soustředěno na adrese www.santaluciagc.com.

Radní, zodpovědný za finance a informační technologie, Roberto Ramirez, k tomu řekl, že je cílem především zpřístupnění služeb radnice všem občanům a zejména těm, kteří to mají ze vzdálených či odloučených míst do města daleko. 

Díky bezpečnému systému nemusí mít nikdo ani starost o placení přes webovou aplikaci, ochrana přenášených dat je podle Ramireze na špičkové úrovni.

Virtuální radnice má ulehčit i úředníkům, jejichž počet se pravděpodobně zmenší, vše v závislosti na tom, jako bude virtuální úřad užíván. Přepážky jsou na radnici tak dále otevřeny pro všechny občany každé úterý a čtvrtek od 9 do 19 hodin a v pondělí, středu a pátek od 9 do 14 hodin.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist