Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda bude prověřovat webové prezentace

4. 4. 2013

 

apartman-cura.jpg

S přetrvávající hospodářskou krizí se zvyšuje počet subjektů, se kterými má stát problémy s výběrem daní. Podíl šedé ekonomiky se zvyšuje a to nejen v oblasti zaměstnávání.

Ostrovní vláda se nyní rozhodla přijmout razantní opatření, vedoucí k omezení daňových úniků. Pověření pracovníci úřadů budou vyhledávat webové prezentace společností, podnikajících v pronájmech či dalších službách pro turisty a porovnávat je s oficiálními přiznávanými údaji. Touto cestou chce vláda zamezit zaměstnávání na černo a poskytování služeb bez dokladu a tedy bez daně. 

Současně budou obyvatelé vyzváni, aby ilegální aktivity nahlásily, za tímto účelem bude realizována velká directmailingová kampaň. 

Turismus je pilíř ekonomiky ostrova a jeho zasažení nekalými praktikami je alarmující. Je tedy logické, že vláda se rozhodla podniknout konkrétní opatření. Minimálně takové, že majitele webových preznetací (ubytování atd.) porovná s oficiálními živnostenskými registry a udělenými licencemi od Patronato de Turismo, tedy zda "podnikající" subjekty mají vůbec licenci k poskytování turistických služeb. 

Současně vláda navrhne, aby se snížila sazba IGIC (DPH), protože podnikatelé podvádějí především s touto sazbou, aby si zajistili holé přežití. 

Dalším a neméně důležitým krokem bude přezkoumání počtu lůžek, které podnikatelé mají za povinnost hlásit na úřadech. Tedy, zda samotné subjekty podnikající v ubytování splňují předepsané normy o minimálním počtu kapacity poskytnuté pro turistický pronájem. Často se totiž stává, že tzv. smíšené komplexy nesplňují povinných 50% kapacity vyčleněné výhradně pro turisty.


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist