Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda dokončí dálniční sjezdy do oblasti Vecindario a Arinaga

13. 10. 2013

gc-1-sjezd-z-dalnice.jpg

Vláda Gran Canaria prosadila konečně po dlouhých letech investici 2,4 miliony euro na dokončení některých sjezdů z dálnice GC-1. 

Tíživá je několik let situace zejména v průmyslové zóně Arinaga, kde je více než 700 podniků, které zaměstnávají přes 6 tisíc lidí. Z dálnice je nyní ve směru Cruce Arinaga,  Agüimes a Puerto Arinaga velmi komplikovaný sjezd pouze přes tuto průmyslovou zónu a dochází často k dopravním komplikacím. Naopak zcela bez dálničního sjezdu je celá oblast mezi Arinaga a Vecindario, tedy mezi správními středisky Santa Lucia a Agüimes. JIž několik let je připravné přemostění dálnice a oboustranný sjezd do Vecindario (mapa).

Dokončeny budou ale bohužel jen čtyři ze šesti sjezdů z obou směrů dálnice. Součástí projektu je také vytvoření nového spojení do přístavu Arinaga a vytvoření nové silnice spojující silnici GC- 100 a GC- 191 přes přemostění GC-1 tak, aby bylo možné snížit provoz na silnici GC -100 a GC-191, vedoucí obydlenými zónami.

Všechny práce by měly být dokončeny v roce 2015, i když původní plány hovořily o roku 2011.

Bez připojení k dálnici zůstane bohužel čtvrť El Canario (mapa, bod B. ). Toto rozhodnutí silně kritizuje starosta Santa Lucia, který připomíná, že projekt na tento sjezd je starý již 17 let. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist