Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda Gran Canaria představila ambiciózní investiční plán

12. 4. 2017

 cabildo.jpg

Vláda ostrova Gran Canaria (Cabildo) oznámila zahájení ambiciózního Plánu transformace 2017. Plánu hospodářské obnovy ostrovní infrastruktury, kdy investicí ve výši 244 milionů eur bude realizováno více než 700 investičních projektů. Plán předložil veřejnosti a novinářům předseda Cabildo Gran Canaria, Antonio Morales.

Plán se dotkne každé oblasti ostrova, doslova povede od dun Maspalomas, přes dálnice GC-1 a GC-2 až například k výstavbě Centra psychiatrické péče pro lidi s poruchami chování.

Mezi dalšími projekty předseda Moráles uvedl například Muzeum výtvarných umění Gran Canaria, jeskynní komplex Risco Caído, nákup pozemků v letištní zóně, zlepšení ostrovní silniční sítě, zavedení optické internetové sítě do domácností, vinařství a sklípek vín Gran Canaria, politika zaměstnanosti, investice do turistického jihu, do obnovitelné energie, fotovoltaických elektráren v zařízeních a nemovitostech ostrovní vlády, ubytovnu pro mládež v národním parku Tamadaba, Muzeum Lucha Canaria, MetroGuagua v Las Palmas, zařízení na odsolování mořské vody, opravy sociálních bytů, nový pavilon výstaviště Infecar, přístav Taliarte, opravu Gabinete Literario ve čtvrti Triana a mnoho dalších.

Mnoho projektů je připraveno k realizaci, některé již běží a podstatná část bude připravena k realizaci od příštího roku. Uvedl předseda Cabildo Moráles.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist