Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda Gran Canaria uvolní 6 mil.eur na zalesňování ostrova

22. 7. 2017

 zalesnovani.jpg

Cabildo Gran Canaria (ostrovní vláda) rozhodla poskytnout 6 milionů eur pro zalesňování ostrova. Peníze budou použity v letošním roce ve výši cca 1,5 milionů eur a dalších 4,5 milionu eur se předpokládá využít v příštím roce. Projekt se nazývá „Fondo Verde Forestal“ a s jeho pomocí by se měla výměra lesního porostu na ostrově Gran Canaria v příštích 15 letech zdvojnásobit.

V současné době je zalesněno asi 15% ostrova (20.000 ha), cílem současné vlády je zalesnění až 74% plochy ostrova, tedy 116.000 ha. V současné době je na zalesňování používán program „Zelený cent“, který je financován částkou jednoho centu z každého litru PHM načerpaných u čerpacích stanic na Gran Canaria. Vláda oznámila, že tento program se osvědčil a očekává, po sedmi letech, jeho zrušení a nahrazení programem novým.

Letos může být za pomoci „Fondo Verde Forestal“ vysázeno cca 400.000 stromů, což bude stát 1,5 milionu eur. Podle vlády je nutné vyjma zalesňování severu ostrova zvýšit i úsilí na udržování zeleně v jižní části, kde rostou náklady na zavlažování.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist