Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda Gran Canaria uvolnila 20,5 milionů euro na zeleň kolem dálnice

6. 9. 2016

 palmy-uhynule-gc-1.jpg

Ostrovní rada (vláda Gran Canaria) rozhodla na svém zasedání uvolnit částku 20,5 mil. euro na vylepšení zeleně u dálnic na ostrově. Investice se bude týkat především dálnice GC-1 a jejího úseku od letiště do turistického centra Maspalomas.

Další finanční prostředky budou použity i na severní úseky dálnic GC-2 a GC-3. Jak konkrétně budou finance využity, ještě nebylo rozhodnuto. Zřejmě se bude jednat o obnovu palem a stromů, uhynulých v průběhu minulých let z důvodu nefunkční a neudržované závlahy. Ekologové odhadují, že jen na úseku od letiště do Maspalomas vinou trestuhodné nedbalosti a zanedbání údržby závlahového systému uhynulo skoro 200 palem. 

Dalších 240 tisíc euro bude vynaloženo na vylepšení infrastruktury u silnic GC-2 a GC-60, významnou finanční injekci od ostrovní vlády dostane také muzeum Cueva Pintada ve městě Gáldar - rovných 324.00 euro.

Ostrovní vláda se na jednání dotkla také problému nelegálních reklamních ploch podél dálnice GC-1. Vláda si postupně od majitelů dotčených pozemků vyžádá předložení dokladů, nutných k instalaci podobných tabulí. Bylo konstatováno, že většina reklamních panelů je instalována nelegálně.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist