Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda vstoupila do kauzy hotel RIU OASIS

15. 3. 2013

 

riu-model.jpg

Ostrovní vláda a Ministerstvo průmyslu a turistiky se pokušejí zprostředkovat jednání, aby hotelová skupina RIU modifikovala své plány a projekty  týkající se hotelu OASIS Maspalomas. 

Vláda má především zájem o snížení výšky naplánované budovy a jejího "výzoru". Skupina Lopésan vyslovila předběžný souhlas s výstavbou hotelu, když bude respektována původní budova z dílny architekta Vázquez Molezum. 

Vláda Gran Canaria, s podporou Madridu, usiluje o zastavení demolice hotelu a zabránění jeho nahrazení novým šestipodlažním hotelem se 450 pokoji. 

Vláda nabízí dohodu a žádá, aby se hotel opravil ve své původní kráse. Na oplátku vláda slibuje vlastníkům hotelu, že mohou hotel rozšířit na stávajících přilehlých parcelách (horizontální rozvoj) nebo že schválí výstavbu dalšího hotelu na Gran Canaria na pozemcích ve vlastnictví skupiny RIU. 


Jednání vláda iniciuje na nejvyších místech společnosti RIU. Cílem není pouze záchrana budovy navržené madridským architektem José Antonio Corrales y Ramón Vázquez Molezún ya dokončené v roce 1971, ale také snížení či úplné odstranění napětí mezi podnikatelskými skupinami Lopésan a RIU, které jsou velmi významnými hráči na turistickém trhu Gran Canaria. Vláda má zájem o eliminaci všech negativních informací o ostrově, které by mohly ovlivnit turistický sektor. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist