Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vlakem z Las Palmas na jih ostrova

25. 10. 2012

 vlak-lpa.jpg

Povídá se o tom již delší dobu, až to připomíná pohádku. Ve skutečnosti se na projektu usilovně pracuje. Ano, jde o železniční spojení mezi severem a jihem Gran Canaria.

Většina návrhů byla v minulosti odmítnuta z důvodů velkých dopadů na životní prostředí. Dalším problémem byly větrné elektrárny v cestě železnice. Nyní ministerstvo životního prostředí dalo projektu zelenou, ale objevil se další „nepřítel“, v podobě hoteliérů u majáku v Maspalomas, kde má mít plánovaná železnice konečnou. A jejich aktivita zřejmě bude gradovat po té, co byl z důvodu nedostatku financí zamítnut návrh vedení kolejnic pod zemí.

V současné době "hledá" Ministerstvo dopravy stále 2 mil. Eur, které potřebuje na dokončení předběžných technických studií. Dosavadní náklady již převýšily 23 milionů eur.

A pokud vše dobře dopadne, bude se muset ještě najít 1,56 miliardy euro na celou stavbu. A to je v době krizi velmi nereálné.

Tento názor ostatně zastává i nynější politická opozice (PSOE), která uvádí, že projekt je zcela mimo realitu života a je pouze příležitostí pro zviditelnění politiků. Paradoxní je, že právě za vlády PSOE se utratily zmíněné 23 milióny euro na předběžný projekt.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist