Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výletní parníky neopouštějí přístav Las Palmas, sezóna bude celoroční

15. 6. 2016

018_resize.jpg

Již několik let je hlavní město Gran Canaria a kanárských ostrovů, Las Palmas, spojováno od října do dubna neodmyslitelně s výletními zaoceánskými parníky. Las Palmas v této době navštěvuje každý víkend i několik desítek tisíc turistů, za uplynulou zimu si dovolenou, jejíž součástí byla i okružní jízda na parníku kolem kanárů, vybralo přes 750 tisíc zákazníků.

Nyní by se však situace měla změnit a sezóna, kdy budou kotvit v přístavu La Luz dobyvatelé světových oceánů, se má prodloužit. To vše samozřejmě nejen kvůli nejistotě v tradiční "letní" parníkové destinaci, jakou je bezesporu Středomoří, ale i díky památkám a zajímavostem, které Las Palmas a celá Gran Canaria nabízí.  

Vše začne vlastně tento týden, kdy se v přístavu v Las Palmas zastaví gigantický parník „Navigator of the Seas“. Ten pojme na palubu až 3,5 tisíce cestujících, které obsluhuje tisíc členů posádky. Skutečným "startem" letní sezóny však bude trvalá přítomnost parníku AIDAcara v přístavu La Luz v Las Palmas, který bude odsud vyjíždět na okružní plavby.

Aidacara vypluje v období od června do prosince 2016 z Las Palmas celkem na 25 okružních cest a na palubě bude mít vždy více než tisíc cestujících, kterým všechny potřebné služby zajistí 360 členů personálu. 

Do přístavu La Luz připlují ale i další lodě, jako například 23.6.2016 „Oriana“ z rejdařství P&O.

Stále více návštěvníků Gran Canaria si svou dovolenou "kombinuje" a tráví ji nejen v pohodlí hotelů, na plážích či na výletech, ale také na palubách zaoceánských parníků. Ty z přístavu Las Palmas plují nejen na další kanárské ostrovy, ale také například na ostrov Madeira.

Více o nabídkách okružních plaveb kolem kanárských ostrovů se zájemci dozví například u české CK Orbis link ZDE nebo přímo u lodní společnosti AIDA, německé CK TUI a nebo u jednoho z nejlepších prodejců zaoceánských plaveb, společnosti dreamlines.de

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist