Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavba Siam parku v Maspalomas může začít

4. 2. 2017

 vodni-park-maspalomas.jpg

Výstavba obřího zábavního vodního parku, obdoby tenerifského Siam parku, může v lokalitě El Veril v Maspalomas konečně začít. Archelogové vydali souhlasné stanovisko. O problematice jsme informovali naposledy ZDE

Úřad pro kulturní dědictví vlády Kanárských ostrovů dal zelenou pro odkanalizování údolí , kde má stát plánovaný Siam Park Maspalomas. Experti se shodli, že archeologické nálezy nepředstavují překážku výstavby.

Odborníci rovněž dospěli k závěru, že pozůstatky nalezené na dně údolí El Veril pravděpodobně pocházejí z jeskyní horních svahů nad dálnicí a do údolí je spláchnul v průběhu mnoha let déšť. Nicméně, odborníci navrhují postupovat při stavbě opatrně, pro případ, že by se podařilo objevit další artefakty při výkopových pracích. 

Současně toto rozhodnutí znamená, že je zažehnán spor mezi starostou San Bartolomé (Perez, PP) a vládních orgánů Gran Canaria a Kanárských ostrovů. 

Radnici v San Bartolomé tak již nic nebrání vydat souhlasné stanovisko k výstavbě kanalizace. Investor, rodina Kiessling, byla současně radnicí vyzvána, aby spolu s žádostí o stavbu kanalizace předložila do společného řízení i samotný projekt vodního parku. Tím by mohlo dojít k významné úspoře času a eliminováno zdržení, ke kterému došlo v posledních měsících. 

Po peripetii mnoha let a překonání řady administrativních a nekalosoutěžních překážek tak již, zdá se, definitivně nic nebrání vydání stavebního povolení a zahájení stavby. Podle vyjádření investora by park měl být dokončen za 2 až 2,5 roku od zahájení stavebních prací. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist