Jdi na obsah Jdi na menu
 


Významný krok k demolici hotelu RIU OASIS v Maspalomas

11. 3. 2013

p1175171_resize.jpg

Ministerstvo turistiky vlády Gran Canaria informovalo, že potvrzuje havarijní stav hotelu OASIS a de facto nezbytnost jeho zbourání tak, jak požaduje hotelová skupina RIU. 

Již před půl rokem požádal vlastník hotelu RIU o demolici hotelu, proti se však postavila konkurenční skupina Lopesan, která proti demolici a novostavbě hotelu brojila s tím, že nová stavba se nehodí do oblasti, že budou pokáceny vzácné palmy a že hotel je možné rekonstruovat.

RIU kontrolovalo posudkem, že ocelová konstrukce hotelu je po 40 letech od výstavby v havarijním stavu a je nutná demolice. Lopesan sice požádal vládu o prohlášení hotelu kulturní památkou, ale ministerstvo nyní dává vlastně za pravdu majiteli hotelu, i když o žádosti skupiny Lopésan o prohlášení kulturní památkou se má rozhodnout až koncem března. 

O aktuálním vývoji informovala skupina RIU ve svém dnešním komuniké, ve kterém říká, že vláda akceptuje její argumentaci, že hotel je v nevyhovujícím technickém stavu, je ohrožena jeho statika, má nevyhovující vnitřní vybavení včetně zázemí pro zaměstnance, nízký strop v recepci a podobně.

Současně stanovisko ministerstva potvrzuje, že hotel nesplňuje požadavky, kladené na podobné provozovny a nemůže splnit nároky turistů na poskytované služby. 

Ministerstvo se tak vlastně ztotožnilo s technickou zprácou znalecké firmy Bureau Veritas, která konstatovala, že jediným řešením je demolice hotelu. Nyní lze jen těžko očekávat, že vláda jmenuje hotel kulturní památkou a vezme si tak na svá bedra nákaldy spojené se sanací a údržbou. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist