Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Las Palmas zmizí 40 tisíc aut, obchvat bude dokončen

10. 1. 2015

tenoya-tunel.jpg

Rozhodující úsek obchvatu Las Palmas se otevře již tento rok. Silnice mezi Las Mesas a Arucas bude zprovozněna díky dohodě, kterou dnes uzavřela vláda Gran Canaria s vládou kanárskou.

Hlavní město Las Palmas si oddechne, z jeho ulic a vnitřní severojižní spojky bude odčerpáno denně 40 - 65 tisíc aut, které míří z jihu ostrova na sever a naopak. Nejvíce se uleví kolizní lokalitě El Rincon, kde ve špičce stojí kolony aut až desítky minut. 

Obchvat Las Palmas, nazývaný GC-3 a spojující podle záměru projektantů dálnice GC-1 vedoucí z jihu na sever a dálnici GC-2, vedoucí po severním pobřeží, nyní končí v Tamaraceite před rozestavěným mostem přes údolí Tenoya. Dnes uzavřená dohoda umožní dokončení prací během 6-8 měsíců a dovedení obchvatu sice ne až k dálnici GC-2, ale na kraj města Arucas. Nedokončený úsek je na mapě dobře viditelný (mapa)  a povede od Las Mesas do Lomo Espino. 

Dohoda mezi vládou Gran Canaria a vládou kanárskou spočívá v tom, že ostrovní vláda se zavázala přispět částkou 11 milionů euro z nyní celkově potřebných 14 milionů. 

José Miguel Bravo de Laguna, prezident vlády Gran Canaria, zdůraznil, že tato investice pomůže dokončit celou stavbu v hodnotě 100 milionů euro výrazně dříve, vlastně v průběhu následujících dvou let. Bude to obrovská úleva pro Las Palmas a ulehčení cesty pro obyvatele ostrova mezi severem a jihem. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist