Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z rybářské vesnice do světového fotbalu

13. 7. 2013

anfi-david-silva.jpg

Fotbalový tým Manchester City zná zřejmě každý, kdo se jen trochu zajímá o fotbal. Ti více znalí pak vědí, že jeho dres už tři roky obléká španělský fotbalový reprezentant David Silva

Méně známá je ale skutečnost, že David se narodil před 27 lety na Gran Canaria v rybářské vesnici Arguineguín a první fotbalové krůčky učinil v dresu místního klubu. Dorostenecká léta strávil v nedalekém, ale významnějším UD San Fernando, odkud si ho vytáhli již skauti Valencie, v jejímž dresu, s přestávkami na hostování, odsloužil sedm let. 

Už v roce 2010, jako čtyřiadvacetiletého, si ho vyhlídli majitelé miliardářského klubu z modré části anglického Manchesteru, David se v jeho sestavě více než dobře zabydlel a stal se jednou z jeho největších hvězd. To však nic nebrání tomu, aby se David rok co rok o dovolené nevracel domů, do chudého rybářského města a trávil zde s rodiči a kamarády dovolenou.

Nejinak je tomu i letos v létě. David včera přiletěl na Gran Canaria po Poháru konfederace, kde španělská reprezentace prohrála až ve finále s Brazilií, a v rodné zemi si chce odpočinout a načerpat síly před další sezónou, ve které se bude Manchester City snažit s nový trenérem Pellegrinim urvat mistrovský titul. 

David po příletu sdělil, že doma u rodičů zůstane dva týdny a pak se připojí ke svému týmu, který už zahájil letní přípravu. 

mogan-david-silva.jpg

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist