Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začala oprava přistávací dráhy letiště Las Palmas, zpoždění letadel se neočekává

18. 8. 2015

aeropuerto-de-gran-canaria-salidas-vuelos.jpg

Společnost AENA, která spravuje všechna španělská letiště včetně letiště Gando (mezinárodní označení Las Palmas), oznámila, že v průběhu následujících 24 dní bude letiště na Gran Canaria využívat jen jednu ze dvou přistávacích drah. AENA ujišťuje, že to nebude mít vliv na činnost letiště a že nehrozí žádná zpoždění.

Letiště Gran Canaria bude fungovat po dobu 24 dní s jednou přistávací a vzletovou dráhou. Důvod je prostý : pravidelná údržba. Výluka vždy jedné z drah začala dnes a opraveny budou postupně obě dvě dráhy. AENA oznámila, že práce nebude mít vliv na přesnost letů a cestující nebudou omezeni žádným zpožděním odletů či příletů. "Práce jsou naplánovány na část sezóny, kdy je menší provoz letiště", sdělil mluvčí AENA. 

Vzhledem k plánu oprav bude první dráha mimo provoz od 18. do 25. srpna a druhá bude uzavřena po dobu 16 dnů v září. AENA sdělila, doba oprav může být ve skutečnosti kratší, vše závisí na postupu prací.

Na dráze, kde práce začíná dnes, se budou, tak jako na dráze druhé, odstraňovat nánosy gumy a provádět zpevnění namáhaných částí dráhy, včetně kontroly povrchu a položení nových vrstev. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist