Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začátek konce kanárských brambor?

6. 5. 2013

pc164873_resize.jpg

Řetězec supermarketů SPAR startuje na Gran Canaria výsadbu a pěstování bio brambor. 

V první etapě programu bude u participujících farmářů vysázeno 50 pytlů sadebních brambor v ceně cca 10 tisíc €. Výsledkem by měla být sklizeň 150 tisíc brambor nové odrůdy během prvního roku. 

Cílem této iniciativy je sklízet v dalším období až 4 milióny kilo této speciáně šlechtěné odrůdy brambor ročně a samozřejmě je výhradně nabízet v prodejnách řetězce SPAR. 

V tiskovém prohlášení SPARu se dále uvádí, že bude v rámci tohoto programu zajištěno až 60 nových pracovních míst.

Poznámka GranCanariaForum :

Ti, kteří kdy ochutnali skutečné "kanárské" brambory mi potvrdí, že co se týká kvality a chutě, jsou to nejlepší brambory. A nejen pro přípravu kanárské speciality Papas arrugadas. Jedinou vyjímkou, kdy sáhnu raději po "evropských" bramborách je příprava bramborového salátu, ale to je jen dvakrát do roka. 

A k novým pracovním místům? Tady se v důsledku vysoké nezaměstnanosti stalo snad zaklínadlem, vše "ospravedlňovat" tvorbou nových pracovních míst. Ale obtěžoval se někdo ze SPARu spočítat, kolik farmářů, vyrábějících právě ty kanárské originální brambory, přijde v důsledku "výroby" těchto EU bio odrůd o práci? Ale to asi nikoho nezajímá, Papas arrugadas je pro managery SPARu jen dalším dílem otravné tradice a historie. Tak jako pro managery RIU přistání Kolumba v Maspalomas. ¡Qué triste!

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist