Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zimní stadion v Las Palmas

2. 8. 2013

zimni-stadion-lpa.jpg

Málokdo asi ví, že kdysi byl v Las Palmas nefalšovaný zimní stadion. Nazýval se „Palacio de Hielo“, měl skutečný a nefalšovaný led a najít jste ho v 70.letech mohli na Avenida de Escaleritas. Tam, kde je dnes sportovní hala „Club La Cornisa“. 

Zimní stadion měl celkovou plochu 6000 m², ledová plocha pak čítala cca 1500 m² (56x26m). To jsou vlastně rozměry olympjského hokejového hřiště a mohly se zde konat i oficiální akce. Led byl standardně chlazený na teplotu 6-8 stupňů pod nulou.

Ledová plocha byla slavnostně otevřená 20.5.1975 a hned byl vytvořený hokejový oddíl o počtu asi 100 mladíků. Trénoval je dokonce mezinárodně známý kanadský trenér David Conte. 

Nakonec projekt selhal a z "Palacio de Hielo" se stal "Bowling Palace". Tomuto byznysu se ale asi také nevedlo a jeho činnost ukončil "divný" požár v roce 1982. Na mnoho let se pak trosky staly domovem bezdomovců. Tento stav byl ukončen "privatizací" a nyní na místě stojí luxusní víceúčelové sportovní zařízení.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

....požár stadionu-del hielo...

(Slava Douša, 7. 8. 2013 0:11)

Zdraví-hola, tuto ,,tragickou,, situaci jsem zažil,co-by bývalý hokejista když jsem se vracel z dovolené v Německu zpět na ostrov. Byl jsem na lodi když po odplutí z Lanzarote -mezipřistání lodě ,a při přibližování se ke Gran Canarii-přístavu Las Palmas ,byl na lodi rozruch a pasažéři se dívali směrem k ostrovu kde na obloze byl ohromný oblak kouře.Po chvíli se ozvalo z lodního rozhlasu,že hoří stadion de hielo.. byl jsem rozladěn ,protože v autě jsem měl hokejku,brusle a chrániče s rukavicemi. Ve Štutgartě jsem jednu sezonu chodil na tréningy ,než-li v roce 1978 odjel na ostrov za pracovní nabídkou.Později jsem se tam jel podívat,bylo to totálně zdevastované požárem a za několik let tam po urgencích upravily něco na způsob kuželkové herny .Byl směrem na levé straně nad městem když se jelo např. k výstavišti ,nebo k fi. Mercedes ,která se nyní asi zrušila i s muzeem veteránů,která tam byla.Dříve to provozoval bývalý německý konzul z něm . zastupitelství. Tak to je po čase můj malý příspěvek z mého pobytu na ostrově. Zdraví ex-quia Sl. Douša

 

 

 
TOPlist