Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpáteční letenka na Gran Canaria za 100 euro, bohužel z Německa

20. 5. 2013

 norwegianairshuttleplane-large.jpg

Jak jsme již avizovali v "bleskovkách" dne 5.5. a 16.5., společnost AENA, spravující letiště v celém Španělsku potvrdila, že na trh letenek směrem na Gran Canaria vstoupily další dvě společnosti.

V současnosti létá z Německa přímo na Gran Canaria AirBerlin, Condor, Tuifly, Germania. V létě se přidá SunExpress a od října ještě  Norwegian Air.

Na Gran Canaria se létá z těchto německých letišť : Düsseldorf, Berlin, Bremen, Köln, Dresden, Erfurt, Frankfurt, Leipzig, Hamburg, Hannover, Karlsruhe-Baden-Baden, München, Niederrhein, Nürnberg, Leipzig, Saarbrücken, Stuttgart, Rostock-Laage a Zweibrücken.
 

SunExpress bude v letních měsících létat přímo na Gran Canaria z letiště ve Frankfurtu a nabídne celkem 99 operací, z toho 45 příletů a 44 odletů. Na této lince nasadí letadlo Boeing 737-800 s kapacitou 189 cestujících. Linka bude provozovaná ve středu a neděli.

Norská charterová společnost Norwegian Air pak na trhu s letenkami z Německa způsobila doslova bombu. Nabízí za skutečně nízké peníze přímé spojení na Gran Canaria z Kolína, Hamburku a měl by se přidat i Berlín. Cena za jednu letenku začíná na 49 euro a ještě nyní se dají koupit zpáteční letenky v období vánoc za něco málo přes 100 euro. Je však nutné počítat s tím, že tak jako v Ryanairu i zde se zvlášť platí zavazadlo k odbavení, poplatek je jednotný - 12 €. Přesto je ale nabídka mimořádně výhodná. 

Norwegian Air je třetí největší low-costovou společností v Evropě a provozuje celkem 70 letadel Boeing 737. 

Pro turisty z Čech se tak otevírají nové možnosti cestování na Gran Canaria.

Přímou linku na Gran Canaria provozuje z Prahy již více než 15 let společnost Travel Service (letenky prodává společnost Canaria Travel). Cena se pohybuje kolem 10 tisíc korun, výhoda je jasná - odlet a přílet se uskutečňuje z Prahy. 

Na Gran Canaria se dá přímo létat dále z Vídně (NIKI), ceny bývají někdy levnější než z Prahy. 

S přestupem v Barceloně spojuje Prahu s Gran Canaria společnost Vueling (ceny kolem 350 euro za zpáteční letenku). 

Pro mnohé cestující z Čech je výhodnější než z Prahy odletět z příhraničních německých letišť, jako jsou Drážďany nebo Lipsko (společnost AirBerlin).

Nakombinovat se dá levná doprava, samozřejmě s přestupy, i se společností Ryanair, která vyjma Brna bude létat i z Ostravy. 

Nyní se tedy přidává  Norwegian air s přímými lety z Kolína, Hamburku a brzy i z Berlín-Schönefeldu. Do Kolína se dá letět z Prahy s Lufthansou za necelé 4 tisíce zpáteční, Berlín je dostupný autem.  

 

 

 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist