Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvířecí útulky jsou přeplněné

14. 8. 2014

 

psi-utulek.jpg

Zejména v letních měsících se pravidelně zhoršuje situace ve zvířecích  útulcích na ostrově Gran Canaria. Počet zvířat, zejména psů a koček, se skutečně enormně násobí.

Tak například v útulku Albergue de Bañaderos (Arucas, Gran Canaria) přijali v posledních několika měsících přes 500 psů výhradně z Las Palmas. Zvířata jsou následně prohlédnuta veterinářem, který rozhodne o jejich dalším osudu, tedy zda budou utracena nebo dána k adopci. 

Z  2000 psů, kteří byli přijati v tomto útulku od ledna letošního roku, jich bylo vyčleněno k adopci jen 689. Ostatní zvířata bya utracena. Je to strašná realita a každý by měl zvážit, před tím, než se rozhodne si pořídit psa, zda by nebylo lepší se nejprve vypravit do útulku a popřemýšlet o adopci. 

Dále je zřejmé, že zde lidem, kteří si zvířata pořizují, chybí určitá zodpovědnot za jeho život. Jinak by se nemohlo stávat to, že počty psů na ulici se zvyšují vždy v době dovolených. Pes překáží v odjezdu a tak je vyhozen na ulici, kde ho čeká odchyt a následné utracení. Počty zvířat, držených v domácnostech, jsou na ostrově enormní, není neobvyklé, že v rodině mají i dva či více psů. V krizových situacích, jako je například nedostatek financí, pak jako první řešení je zbavení se psa.  

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist