Jdi na obsah Jdi na menu
 


Z Krakova levně na Gran Canaria - zpáteční letenka za 2.600 Kč

13. 5. 2015

krakov-airport.jpg

Kdo by neznal město Krakov, tedy polsky správně Kraków. Také společnost Ryanair asi není třeba příliš představovat. Je lídrem na trhu nízkonákladové letecké přepravy v Evropě a slouží již 30 let milionům spokojených zákazníků. 

Své příznivce má i v Čechách, kde vypravuje své lety ze 3 letišť. Zatím však bohužel z ČR nelétá přímo na Gran Canaria, kdo chce letět na Gran Canaria levně z Prahy/Brna/Ostravy, musí letět s přestupem.

Nebo využít pro přímé lety na ostrov věčného jara příhraniční letiště. 

A tak se dá letět levně z Mnichova či Berlína (norwegian.com), Norimberku (condor.de), Drážďan (tuifly), Vídně (flyniki),

hitem posledních měsíců a týdnů je však doslova a do písmene Polsko. 

Zlom pro přepravu z Polska začal letos v zimě, kdy Norwegian i Ryanair začaly létat z Varšavy. Ta však je z Čech či Slovenska přeco jenom trochu daleko.

Další zlom však nastane od podzimu letošního roku, kdy Ryanair zavede novou přímou linku Kraków - Gran Canaria

OD KDY SE DÁ LETĚT??

Lety začínají v pátek 6.11.2015 a celkem poletí letadlo z Krakova na Gran Canaria dvakrát týdně, vždy v pátek a pondělí.

KOLIK TO STOJÍ??

Ceny začínají na 199 PLN za jeden směr, většinou se však na listopad prodávají za 280 - 320 PLN/jeden směr, tedy zpáteční letenka vyjde na cca 500 PLN (x 6,7 Kč).

Ale známe Ryanair, zde platí, že kdo dříve nakupuje, ten nakupuje levně a tak například zpáteční letenka Krakov - Gran Canaria - Krakov stojí v termínu  od 7. do 14.12.2015 jen 398 PLN, což je v přepočtu (kurz 6,7) 2.660 Kč (LINK). 

KDY LETÍ LETADLA??

Letadla vylétají z Krakova v pondělí i v pátek vždy v 9,00 hod a na Gran Canaria přistávají v 13,25 hod. Zpáteční let začíná ve na Gran Canaria ve 14 hodin a v Krakově letadlo přistane ve 20,25 hod.. 

JAK SE DOSTAT NA LETIŠTĚ??

Stačí mrknout na google a hned víme, že z Ostravy do Krakova je to autem 170 kilometrů, většinou po dálnici a cesta zabere necelé 2 hodiny (MAPA). 

Z Ostravy se do Krakova dá dojet nejen autem, ale i vlakem. S přestupem, ale co je podstatné, i bez přestupu, tedy přímo - VLAK + ODKAZ.  Přímý vlak jede z Ostravy do Krakova jen 2 hodiny 45 minut. 

Cestující ze Slovenska to nemají tak jednoduché, cesta autem na letiště je trochu komplikovanější, ale dá se jet autobusem. Z Dolného Kubína jede do Krakova přímý spoj a na místě je za 3 hodiny. 

INFORMACE O LETIŠTI

Nejen ten, kdo jede autem, ale všichni uvítají, že web krakovského letiště je ve slovenštině - LINK. Jsou zde všechny potřebné informace, včetně těch dopravních ZDE a o cenách parkovného TADY , které je skutečně nízké, za týden se zaplatí 123 zlotých, tedy něco přes 800 korun.  

O něco dále do Krakova to sice mají Slováci, ale i to se dá zvládnout, obzvlášť při porovnání cenového rozdílu letenek mezi Flyniki z Vídně a Ryanairem z Krakova. 

CO ŘÍCI ZÁVĚREM??

Komu záleží na "koruně" a kdo se nebojí jet na dovolenou sám, pro toho je letiště Krakov výborným řešením.

Zajistit si ubytování dnes není žádný problém, stačí si vyhledat jeden z hotelů či apartmánů například ZDE. Booking.com je známý a prověřený portál, není třeba mít obavu ani z platby kartou. Výborný je systém recenzí zákazníků, ještě před objednávkou je tak možné si udlěat o plánované lokalitě ten správný obrázek a podle toho hotel vybrat. Nebo můžete oslovit nás a my vám s lokalitou a hotelem pro správný výběr přes booking.com rádi pomůžeme. 

Pro většinu Moraváků znamená let na Gran Canaria cestu do Prahy, která trvá většinou déle než do Krakova, tak proč to nevyužít.  

Z jazykové bariéry na letišti není třeba mít problém, každý Polák rozumí česky a obráceně je to samozřejmě stejné. 

Na Gran Canaria již létá skoro polovina návštěvníků  samostatně, tedy bez cestovních kanceláří a že tento trend je prostě "IN", svědčí i počet přímých linek právě takových společností, jako je Ryanair.

Koupit letenku přes internet a vytisknout si ji umí každý, je to stejné ba dokonce lehčí než nakupovat v eshopu.

Odjet na letiště umí také každý, na obrazovce v hale si najít odbavovací přepážku také není problém a na letišti na Gran Canaria vás již budeme čekat my, tedy pokud se rozhodnete VYUŽÍT NAŠICH SLUŽEB

Pro více informací se podívejte na "návod" jak letět na Gran Canaria bez cestovky - ZDE a nebo nám prostě napište na email grancanariaservis.cz@gmail.com a nebo zavolejte na 702 560 575. 

Šťastnou cestu a těšíme se na setkání na ostrově věčného jara! 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist