Jdi na obsah Jdi na menu
 


Quo vadis Pedro Sánchez?

7. 1. 2020

Bůh ochraňuj Španělsko.

Vláda socialisty Sáncheze v koalici s komunisty Unidas Podemos získala dnes těsnou důvěru parlamentu díky hlasům katalánských separatistů, což nastoluje logické otázky, čím si asi Sánchez podporu Katalánců zasloužil. Inu, uvidíme za rok, zda ještě Španělsko, jak ho známe, bude existovat.

Nejhorší je ale volební program Unidas Podemos, kterému se Sánchez podvoluje. Minimální mzda 1.200 bez zohlednění ekonomické reality zadluženého Španělska je sebevražda, stejně jako 34 hodinový pracovní týden. Nejsem asociál, ale pokud na něco někdo nemá, nemůže to slibovat. Ve Španělsku je 3,2 milionu lidí bez práce, veřejný dluh dosahuje 100% HDP a nikdo nemluví co s tím. Jen se chce rozdávat a další hladové krky přijímat z Afriky. Chápu, že bezplatné školství či zdravotnictví peníze zoufale potřebuje, ale ty se napřed musí vydělat.

Nejstrašnější je však kapitola o imigraci, na kterou podle španělských Podemos a Unidas je globální právo! A Podemos chce vytvořit dokonce legální a bezpečné vstupy imigrantů do Španělska. To spolu s požadavkem na zrušení CIE, tedy zádržných center imigrantů znamená, že imigranti budou prostě všude. Přitom Španělsko je existenčně závislé na turistickém ruchu, který tvoří až 25% HDP. Imigrace bez překážek resp. řízená imigrace pak spolu s Brexitem může znamenat pro Španělsko doslova ekonomický kolaps. Takový, který hrozil před deseti lety a který odvrátila EU de facto nevratnou půjčkou ve výši přes 300 miliard eur.

Snad si toto vše usmívající se Pedro Sánchez uvědomuje a má plán "B". Pokud ne, pak platí první věta tohoto miniblogu.

P.S. jinak tady v Maspalomas máme aktuálně slunečno a 22 st.Celsia :-) 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist