Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 27. prosince 2020

rey-mensaje-2020.jpg

Na Boží hod promluvil ke španělským občanům Král Felipe VI. Byl to skvělý projev státníka, sloužícího svému lidu. Byl to projev plný pochopení, smíření, tolerance a politické zralosti. Nebojím se projev připodobnit k hrázi proti anarchii a komunistickému šílenství v podání vládní strany Unidas Podemos. Plný projev můžete shlédnout ZDE 

V pátek 18/12 se v Británii objevil nový kmen a už v pondělí španělský ministr zdravotnictví Illa říká, že vakcína na něj zabere. To je rychlost testování a vědeckého ověření hodná Nobelovy ceny. Tím je více než jasné, že žádný nový kmen koronaviru tady není, tedy pokud se nejmenuje Brexit a Gibraltar.

O týden později už nakažlivý britský kmen dorazil do Madridu: zdravotníci evidují neuvěřitelné 4 případy a 3 možné nákazy jsou předmětem studie. Doporučuji vyhlásit lockdown, konec světa se blíží.

Agenti místní policie ve Valencii nemohou během pracovního dne nosit roušky s vlajkou Španělska. Povoleno je jen logo místní policie. To zřejmě neprovokuje baskické teroristy z ETA, kteří jsou už jednou nohou ve vládě socialisty Pedra Sáncheze. A pak ať mi někdo řekne, že blbost není nakažlivější než koronavirus.

Vakcinace proti koronaviru, jak již oznámil ministr zdravotnictví Salvador Illa, bude ve Španělsku dobrovolná. Přesto ministerstvo bude registrovat ty, kteří se staví proti očkování, oficiálně „aby poznali možné důvody neochoty v různých populačních skupinách“. Těm, kteří se nechají očkovat, bude vydán očkovací průkaz, nebo-li potvrzení. Těm, kteří očkování odmítnou, bude zřejmě vydán průkaz o odmítnutí. Nebo nášivka na tričko .... (doplňte si sami).  

Korunu tomu dodal místní „SUKL“, který ústy své předsedkyně lidem „vysvětlil“, že roušky budou nosit i ti šťastní očkovaní. Tak vzhůru do fronty na injekci.

Na štědrovečerní noc byl vyhlášen od 01:30 hod. zákaz vycházení a policie si to pořádně a s gustem ohlídala. Jen v Las Palmas byly zatčeny desítky lidí. Prohřešky: porušení zákazu vycházení, alkohol na veřejnosti, absence roušek, srocování většího počtu lidí, samé hrdelní zločiny. A zatímco policie deportovala tyto "ohavné zločince" na úřadovny, do vazeb či před soudce, na Gran Canaria na člunech s vlastním pohonem připlouvaly stovky ilegálních imigrantů z Maroka a Senegalu. Je, samozřejmě, za protizákonné překročení španělských i evropských hranic, nikdo nezatýkal. Není to náhodou rasismus? 

Předseda vlády Maroka, islamista Saadeddine El Othmani, šokoval vládu Pedra Sáncheza prohlášeními o Ceutě a Melille. „Je to součást Maroka stejně jako Západní Sahara“, uvedl nejvyšší představitel marocké vlády v rozhovoru pro egyptskou televizi. Napětí ve vztazích mezi Španělskem a Marokem se zvyšuje a snad by se už dalo krájet. Po odložení dvoustranného summitu naplánovaného na 17. prosince následovalo americké uznání nároku Maroka nad bývalou španělskou kolonií, dnes Západní Saharou. Trumpova administrativa nejen uznala svrchovanost Maroka nad Západní Saharou, ale také odvěkému španělskému nepříteli dodá nejmodernější vojenskou techniku, o kterou Španělsko žádá marně již mnoho let. Pedro Sánchez vidí, jak se mu situace rozpadá pod rukama, v zahraniční politice jeho vláda tápe a ztrácí spojence. Portugalsko, Francie a Itálie totiž promptně oznámily, že v Západní Sahaře otevřou konzuláty. O slabosti Španělska svědčí i jeho neschopnost reagovat na prohlášení Maroka, které si jednostranně rozšířilo výsostné námořní vody i na oceán kolem Kanárských ostrovů. Dnes přišly Kanáry o svrchované vody, zítra přijdou o zbytek, tedy pevninu? El Othmani to řekl jasně: „současný stav trvá pět nebo šest století a je pro Maroko nepřijatelný". Inu reconquista bude nahrazena novou arabskou conquistou.

Čtyři z deseti Španělů jsou ochotni se nechat očkovat proti kovidu, v listopadu to bylo ještě 60%. Zdá se, že bude nutné prodloužit výjimečný stav a ještě víc utužit diktaturu koronaviru. Vzhůru do „nové normality“.

Čekáte v našich "bleskovkách" na aktuální zprávy o ilegálních imigrantech? Asi se zřejmě nedočkáte, většina webů si této problematiky jako mávnutím kouzelného proutku přestala všímat. Ne, nebojte, zkusíme vás nezklamat. 

Migrační příběhy z Kanárských ostrovů stylu "červená knihovna" které píše provládní socialisticko-komunistický deník ElDiario: (citace) Mamadou je 15 letý chlapec ze Senegalu, který je už dva měsíce na jihu Gran Canaria. Má strach z policie a rovněž ho děsí demonstrace obyvatel, které viděl z okna. V nich lidé žádají vystěhování ilegálních imigrantů z hotelových komplexů a „záchranu hotelového průmyslu“. Rybář Abdel z Maroka je zase přesvědčen, že situace, která je nyní na Kanárských ostrovech, je svým způsobem důsledkem rasismu. „Nikdo nám tu nechce pomoci, zdá se, že jsme pro ně zločinci, ale my chceme jen pracovat.“ Co dodat, pokud se jim ve Španělsku nelíbí, stačí si koupit letenky zpět a vše bude vyřešeno k oboustranné spokojenosti během několika hodin. 

Španělsko kvůli novému kmenu viru uzavřelo zemi pro občany Britského království. A současně oznámilo, že posiluje kontrolu Gibraltaru. Ještě je mezi námi někdo, kdo si myslí, že ve vztazích mezi Španělskem a Velkou Británií, kdy Johnson dělá od června neustále vše pro to, aby Britové nemohli jezdit na dovolenou do Španělska, jde o koronavirus? Nikoliv, to je jen zástěrka všeho, co se kde nyní odehrává a ještě odehrávat bude. Gibraltar si dal španělský premiér Sánchez jako podmínku brexitové dohody již v časech premiérky Mayové, o Gibraltar jde a půjde stále. Španělé se stále nemůžou vypořádat s tím, že už nemají kolonie a že během Války o španělské dědictví dobylo Gibraltar společné loďstvo Británie a Nizozemska a když válka v roce 1714 skončila, nezbylo Španělsku než v rámci Utrechtského míru ztrátu Gibraltaru přijmout. Kdo by řekl, kolik zla udělá mezi státy jedna skála s několika desítkami magotů bezocasých.

Experti na terorismus ve Španělsku zvýšili stupeň hrozby útoku na „4“ z „5“ stupňové škály. Už nám chybí jen tanky v ulicích. Ale není se co divit, když ke vstupu do Španělska a tedy do EU stačí přeplout lodí na Kanáry a říct: Bonjour, je suis du Mali, je vais bien et je veux être bien (tedy Dobrý den, jsem z Mali a chci se mít u vás dobře) Pak stačí počkat 72 hodin, mít finance a hurá do Evropy. Podotýkám, že africká země Mali je dnes největší továrnou na teroristy, sídlí zde totiž slavná Al Kájda.  

Španělské ministerstvo vnitra posílilo kontroly na španělských letištích a v přístavech s cílem omezit pohyb migrantů z Kanárských ostrovů na poloostrov, jak potvrzují policejní zdroje pro elDiario.es. Po kontrolách jsou stovky imigrantů zadrženy, někteří propuštěni, jiní deportováni. Policie pro kontroly využívá epidemiologická nařízení o omezení cestování, jinak mají migranti, i když jsou oficiálně vyhoštěni, právo se pohybovat po celém Španělsku (a tedy i po Evropě). Cestující linek z Kanárů dosvědčují, že policie se soustřeďuje především na osoby původem z Maghrebu. Požadovat dokumentaci pro důkladnou kontrolu při letech z Kanárů na španělskou pevninu pouze od lidí z Maghrebu ale znamená jejich výběr na základě jejich zvláštností nebo etnicko-rasového profilu, což je nezákonný postup, za což OSN promptně odsoudilo Španělsko. Jak ale postupovat, to ti chytráci z OSN už neuvedli. Asi postavit mezi Afrikou a Španělskem rovnou most.

Z dokumentu, který obsahuje právní analýzu, kterou si nechala vypracovat španělská vláda, plyne, že „osoba, která vlastní nebo provozuje ubytovací zařízení na Kanárských ostrovech, v němž je poskytována náhradní činnost zajišťovacích středisek pro cizince (CIE) a přijímacích středisek pro nezletilé cizince bez doprovodu (MENA ), se může dopustit jednání v rozporu s právním řádem, který by mohl být klasifikován jako velmi závažný delikt na základě článku 75 zákona č. 7/1995, nařízení o cestovním ruchu na Kanárských ostrovech, jakož i závažné porušení v souladu s článkem 372 zákona 4/2017 ze dne 13. července o půdě a chráněných přírodních oblastech Kanárských ostrovů.“  Takže česky a jednoduše: imigranti musí z hotelů ven, tak mluví zákon (ne já). Konečně, nejsou a nikdy nebyly určeny jako tábory pro migranty. Teď už jen zbývá postavit internační tábory s dostatečnou kapacitou pro všechny, kteří ilegálně překročí hranice Evropy, což by se mohlo španělské armádě po skoro roce podařit. A začít důsledně vyhošťovat všechny, kteří nemají nárok na azyl. A posílit ochranu hranic Kanárských ostrovů včetně vojenského loďstva, které by vracelo uprchlické lodě do přístavů původu. Protože zatím jich připlouvá víc, než kolik se jich daří odlifrovat zpět. Takže jich tady logicky na Kanárech stále více a více přebývá. Jednou možná nebude ani stačit kapacita hotelů. 

Účinnost většiny vakcín bude podle odborníků kolem 70-80%, pokud se nestane něco nepředvídatelného, třeba nová mutace, odolnost lidí pro vakcíně apod.. To jsou odhady na základě laboratorních simulací. Pokud španělské ministerstvo zdravotnictví oznámilo, že roušky nesundáme, dokud nebude 70% obyvatelstva imunizováno, tak je více než jasné, že nakonec bude muset být „dobrovolně“ naočkováno 100% obyvatelstva. Jinak ty slizky z úst nesundáme. A ani to nebude muset stačit. 

A pro zasmání na závěr: podle studie španělských vědců očkování proti chřipce asi ve 40% chrání také proti koronoviru Sars-Cov2. Ještě jsou nějaké dotazy?

 

Tak s optimismem do Nového roku!   Karel

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist