Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 10. července 2020

 

Prázdniny, to byly mé nejoblíbenější měsíce. Trávil jsem je na chatě, většinou s babičkou a ta, vždy trochu tolerantnější než rodiče, mi zajistila na ty časy krásné vzpomínky. Ta doba je už ale dávno pryč, dospěl jsem já, odrostly mi děti, v místě, kam jsem jezdil na vysněnou dovolenou, tak žiji a dovolenou mám vlastně stále a dnes mám prázdniny spíše jako „okurkovou“ sezónu, kdy novináři, když nevědí o čem psát, tak si vymýšlejí či nafukují již vyčpělé aféry a já to s pobavením na pláži sleduji. I když s pobavením, někdy mi spíše běhá mráz po zádech.

Rozhlédnu-li se dnes trochu po tisku tak zjistím, že letos v létě bude okurek více než dost. Ale vezměme to pěkně popořádku a po tématech, i když vše souvisí se vším. Možná jste postřehli naši středeční bleskovou zprávu, že podle poslední sérologické studie na vybraném vzorku populace, onemocnělo na Kanárských ostrovech dosud nemocí Covid-19 (to je ta, jak nám říkali, že si máme mýt ruce a že nejlepší zbraní proti ní je masivní testování) asi 2,7% populace, tedy cca 50 tisíc lidí. Testy, kterých bylo dosud provedeno asi 140 tisíc, však bylo "zachyceno" jen 2.450 osob (1,75%). Znamená to, že drtivá většina lidí buď neměla příznaky anebo byl průběh nemoci tak slabý, že ani nevyhledali lékaře. Potom je tu ještě jedna možnost, že se „sérologická studie“ mýlí. Možná namítnete, že to není možné, že testy se nikdy nemýlí, ale tento názor je spíše dán tím, že tak nějak, ve skrytu duše, těm bílým plášťům se stetoskopem přes krk prostě věříme. Ale co když se mýlí?

Před chvílí jsem četl na idnesu, že české ministerstvo zdravotnictví změnilo na základě doporučení Světové zdravotnické organizace a Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí nějaký algoritmus. Jak jsem četl dále, tak jsem pochopil, že se asi něco soudruhům z NDR porouchalo, buď nefungují testy no anebo nefunguje virus, tak jak by měl. Jednoduše řečeno, i když by měl virus v nosohltanu na sliznici přežít jen 8-10 dní, tak se tam ta breberka u některých pacientů vyskytuje stále a oni mají stále a dlouho pozitivní testy, i když jsou jinak zdrávi jako řepa. A tak odborníci, držíc s všemocnými a nikdy se nemýlícími se testy pověstnou basu, přispěchali s teorií „mrtvého viru“, kdy prý pacient je sice pozitivní, ale není infekční a nemusí být izolován po celou dobu, kdy je pozitivní. Sakra práce to je ale šmodrchanec. Napadá mně, pokud je virus mrtvý a přesto je detekován testem, co ten test vlastně hledá a ověřuje? Nemůže být ten virus „mrtvý“ třeba již při prvním testu? Funguje ten PCR test vůbec? Lidičky, umíte si představit, co by se stalo, kdyby prasklo, že testy jsou ….. jak to říct ….. nu třeba na nic? Rázem by byla zpochybněna celosvětová (hysterická) pandemie, kdy je nemocných neuvěřitelných 12 milionů ze 7,5 miliardy lidí, což je bratru nějakých 0,16% populace naší modré matičky.

Možná právě proto, že takových zpráv o chybovosti testů a živých mrtvých virech se objevuje po světě vícero, tak možná právě proto ausgerechnet nyní přišla WHO s informací, že virus Sars-Cov2 se šíří zřejmě vzduchem a nejen kapénkami, jak se dosud předpokládalo. Sice je to zatím jen "zřejmě", ale o to více je to nutné vyhlásit do světa, aby se lidé opět o něco více báli a brzdili se v tom prázdninovém rozletu a normálním životě. A tak s námi média hrají novou hru "Najdi si své ložisko covidu“. Já už mám jedno  kolo této hry za sebou a doporučuji, zkuste si to taky, je to parádní zábava. Hned na první pokus jsem díky médiím našel ve Španělsku bratru 73 ložisek. V mém okolí sice žádné ložisko není, ani zlata ba ani Covidu, ale to nevadí, o to usilovněji hledám. Ale mise médií už byla (pokolikáté v této epidemii?) splněna, úřady a politici už zase jednají, už se to zase rozpohybovalo.

Ve Španělsku to začal (jak jinak) náš socialistický premiér a jeho viroví nohsledi, kteří se nechali slyšet, že jestli těch "rebrote", což jsou něco jako nová ložiska nákazy jak o nich novináři usilovně píší, bude hodně (kolik je hodně??), tak nebudou váhat klidně zase vyhlásit výjimečný stav a nebo minimálně uzavřít oblast a nebo ostrov. Hezká pozvánka pro turisty, co? Proč to proboha dělají, řekne si normální Evropan, který přemýšlí o dovolené. Proč si řežou pod sebou větev? Ale neřežou, tak to není, nedivte se. Proč by Španělé zase nezastavovali ekonomiku, když jim to zbytek Evropy zaplatí pěkně čerstvě vytištěnými euráky. No prostě proč pracovat, když je lepší bojovat s virem a nechat si za to ještě platit. Sice se tomu některé evropské země (třeba Visegrád a sever EU) brání, ale ti budou brzy zašlapáni, věřte tomu, že se tak stane a Podpůrný fond určený k rozkradení bude nakonec odsouhlasen a vyplacen, už tomu dal zelenou i český parlament. Pochopte, lidičky, Španělsku stojíte s tím svým Babišem i celým Visegrádem a jejich názory v cestě ke 180 vysněným miliardám eur, bezpracně získaných eur. Chápete? Mají vás za obtížný hmyz a dokonce kvůli vám odložili rekonstrukci vlády, tak moc se teď soustředí na potlačení „Spiknutí těch nejmenších“, jak to tady nazývají. Víte, Španělsko je krásná země a žijí v ní většinou úžasní lidé, ale nyní jí vládnou komunisté soudruha Iglesiase, kteří drží socialistického premiéra Sáncheze pod krkem a kteří se mstí za prohranou občanskou válku (o tom někdy jindy). To oni nyní mluví o tom, že se jedná o … „Vzpouru malých zemí vedených severními jestřábi, kteří potopili španělskou kandidaturu navzdory francouzsko-německé podpoře“ …, a to se teď jednalo jen o volbu španělské kandidátky Nadie Calviňo na funkci šéfky Euroskupiny, což je grémium ministrů financí eurozóny.

Že to je podle vás jinak? Že nositelé ještě zbytků rozumu nedopustili udělat z kozla zahradníka? Z největšího dlužníka a flákače Evropy neudělali šéfa financí Evropy? I to je možné, spíš pravděpodobné, ale to aktuální španělské vládě nevysvětlíte. Podle nich včera trpaslíci vyhráli první bitvu. Válka přijde ale na summitu, který se bude konat příští týden v Bruselu, kde se bude jednat o Podpůrném fondu pro obnovu za bratru 750 miliard eur. A tady ve Španělsku se píše, že „ti malí“ chtějí sedět u stolu těch velkých a chtějí být slyšet. Svatá prostoto, to je ale drzost, chtít těm velký koukat pod prsty, když se krade skoro bilion eur. Inu, bude ještě veselo. 

Tak hezký víkend a sorry jako za týdenní výpadek :-)

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist