Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 3. července 2020

14. 7. 2020

 

Podle José María Fernández Sousa-Faro, předsedy španělské biotechnologické společnosti PharmaMar, společnost vyvinula nejsilnější antivirový systém, jaký byl kdy popsán." Jeho název je Aplidin. Aktivita Aplidinu, léku používaného v onkologii, je v lidské plicní buňce až 80krát větší než u amerického léku remdesivir, který jako jediný byl zatím schválen k léčbě Covidu. Testy u lidí probíhají s více než dobrými výsledky. Mořská sloučenina Aplidin (plitidepsin) blokuje protein eEF1A, který je přítomen v lidských buňkách a který používá SARS-CoV-2 k reprodukci a infikování dalších buněk. 

Kterou zprávu chceš slyšet dřív, tu špatnou nebo tu dobrou? Kdo by neznal tuto větu, která nás provází celým životem. A tak ji dnes položím i vám a protože všichni vždy chtějí slyšet tu dobrou, začnu tím, co je v úvodní zprávě dnešního dne o pár řádků výše: španělská firma ohlásila významný úspěch se svým přírodním! lékem na nemoc Covid-19. Aplidin, dosud používaný v onkologické léčbě, vykazuje také velmi slibné výsledky jako antivirotikum a působí dobře při léčbě nemoci Covid-19. Nejsem lékař a ani chemik, ale pokusím se přeložit co nám k tomu říká wikina. Tak tedy ... Plitidepsin (známý také jako dehydrodidemnin B, prodávaný společností PharmaMar, S.A. pod obchodním názvem Aplidin) je chemická sloučenina extrahovaná z ascidiansu Aplidium albicans, který snad patří mezi pláštěnce. Tito mořští živočichové se vyskytují v mělkých mořích, třeba v Karibiku. Pokud se to prokáže a plně osvědčí, tak nejen že se zbavíme protivné korony, ale navíc si zřejmě více začneme vážit moře. A to by určitě nebylo špatné.

Tak to by byla ta dobrá zpráva, i když ... nikde jsem se nedočetl, kolik pláštěnců padne za oběť těm třem injekcím, po kterých prý pacienti, na kterých se Aplidin dosud zkoušel, mají místo pozitivního PCR testu zcela negativní výsledek. A také není známo, kolik bude léčba stát, to je obzvlášť důležité, aby nám to Vézetpé proplatila. Pardón, to byl pokus o fórek. Nyní k té špatné ... španělská vláda bude zvedat daně. Socialistický premiér Sánchez se zřejmě probudil z covidového snu, možná mu lékař povolil vycházku na hodinu z paláce Moncloa mezi dělný lid a nebo konečně neusnul před spaním nad zprávou španělské centrální banky a dočetl ji až do úplného "konce". No prostě Pedro už to ví, už prozřel. Rozpočet má příliš velké výdajové kapitoly a chybí příjmy, obzvlášť nyní v době pokoronavirové, ale občanů se to nedotkne, sdělil premiér novinku svým ovečkám. Tak konečně už víme, co měl premiér na mysli, když říkal, že po zrušení mimořádného stavu přijde tzv. nová normalita. Daně chce pěkně po socialisticky zvýšit velkým korporacím, aby bylo na všechny ty sociální dávky včetně těch, které v nouzovém stavu, pěkně bez parlamentní diskuze, schválili socialisté s komunisty z Podemosu za uplynulé tři měsíce. Včetně nepodmíněného příjmu. Nu což, pokladna je prázdná, na devalvaci eura v Bruselu neslyší, Podpůrný fond EU (750 miliard eur, z toho 183 většinou dotačních miliard pro Španělsko) se díky Vé čtyřce (díkyBohu) nějak zadrhává a tak je nutné zvýšit daně. Vždy mě fascinovala ta naivita, ať skutečná nebo hraná, všech socialistů, kteří se při zvyšování daní pro firmy tváří, že se to lidí nedotkne, že jako ty firmy si utrhnou od úst, pokrátí zisky svých akcionářů, budou šetřit na platech managementu. Ale kdepááák, nic takového, zdraží své produkty, služby prostě to co jim ty zisky přináší a nechají si vše zaplatit od daňových poplatníků, z nichž většina je hluchá a slepá a tento socialistický trik neprokoukne, či spíš se nechá opít rohlíkem nějaké vhodně předhozené sociální dávky. Ale jedna věc se Pedrovi musí přiznat, dělá to kluk móóc chytře. Špatné zprávy, jako tu o daních, vypouští v politicky nejvhodnější době. Dnes totiž začíná "la operación salida del verano" a celé Španělsko jede na dovolenou a na politiky nemá čas. Tak jen ať si dá Pedro pozor, aby nedopadl jako ten filosof při jízdě pražskou tramvají, na něj lidé také neměli čas a ušlapali ho.

Tak hezký slunečný víkend, nás čeká calima :-). 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist