Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pátek 5. června 2020

14. 7. 2020

 

Už jen 17 dní do zrušení výjimečného stavu, kdy "kanáry" vstoupí do tzv. nové normality (již jen ten název je strašný, co teprve bude mít za obsah?).

Hurrrrá. Od pondělí vstupují i zbylé z Kanárských ostrovů (Lanza, Fuerta, Palma, Granca i Tene) do fáze "3" rozvolnění, pravomoci si už přebírá autonomní kanárská vláda a omezeno je jen cestování mezi provinciemi. Tedy může se (snad) cestovat do jiných provincií, ale jen pokud jsou ve stejné fázi rozvolnění. Je v tom hezký zmatek, kdo je v jaké fázi, kam se může, co se může, no, stejně to ještě nikam nelétá .... TADY si aspoň můžete najít své město nebo provincii a podívat se, v jaké fázi je. Ale lidem se už "dýchá" lépe a život je hned radostnější, jak tak koukáme kolem sebe.

Zatím lidé moc neřeší, že tady nejsou turisté, protože peníze z kurzarbeitu chodí, sice se zpožděním, stejně jako jiné podpory, od června bude minimální příjem, no prostě vše se tak nějak startuje. ALE! Bez turistů se ekonomika brzy vyčerpá a na všechny ty sociální experimenty dojdou peníze, a zatím tak nějak chybí ze strany "kanárů" rozhodné slovo, kdy a hlavně za jakých podmínek se bude moci přijet. Špitá se něco o 1/7, tomu by se už dalo věřit, ale bude to s testem? Bez testu?

Kdo ví .... tak hezký pátek a ještě hezčí víkend! 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist