Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pondělí 8. června 2020

 

Ano, je to již 86 dní, co španělská vláda rozhodla o uzavření všech hotelů a ubytovacích zařízení v zemi, aby následně během dvou týdnů z Kanárských ostrovů odjeli všichni turisté i trvale žijící cizinci, kteří přeci jen v krizové době viděli větší bezpečí v rodné zemi.

Po dvou měsících bez turistů a vystřízlivění z představ, že "kanárský trh" to zvládne a že canarios nahradí aspoň z části cizince, zůstává v turistických oblastech vše zavřené, tisíce lidí jsou bez práce a státní kasu to vše stojí nepředstavitelné miliardy. Mezitím ale centrální vláda, ke všem stávajícím sociálním výdajům, dále rozhazuje plnými hrstmi, až musí centrální španělská banka kontrovat prohlášeními, že letošní pokles HDP by mohl být až 15% a že bude nutné razantně škrtat, aby se předešlo restrikcím ze strany Bruselu. Prostě takový zatím "malý Titanik".

To vše za stavu, kdy země nemá již dva roky normální rozpočet schválený španělským parlamentem a stále se "jede" podle not z roku 2018, tedy podle rozpočtu pravicové vlády Mariana Rajoy. Rozpočet na 2021 se ještě ani nepřipravuje, jen se špitá, že menšinová vládní komunistická strana Podemos se svým šéfem Iglesiasem chystá dědickou daň a skutečně velké zdanění všech majetných včetně velkých korporací. A k tomu škrty v penzích. Aby se v tom čert vyznal.

Tak příjemný start do nového týdne.  

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist