Jdi na obsah Jdi na menu
 


Středa 20. ledna 2021

10. 1. 2021

20210117_174053.jpg

Gran Canaria se úderem půlnoci z neděle na pondělí uzavřela. Je zakázáno na ostrov vstupovat či z něj odjíždět vyjma případů vyšší moci. Pro turisty naštěstí platí výjimka. Tak uvidíme, jestli to bude platit i pro ilegální imigranty, jen za leden jich zatím připlulo více než tisíc, meziročně o 234% víc. Jinak nám tady platí zákaz vycházení od 22 hodin do 6 ráno, zavírají se vnitřní sportoviště, restaurace jsou otevřené jen na terasách a jen s kapacitou 50%, stoly mohou být pouze pro čtyři lidi a to ještě musí být z "jednoho vrhu". Setkávat se obecně mohou jen 4 osoby, zase z jedné adresy. Sport ve venkovních prostorách je povolen, ale musí se dodržovat rozestupy. Zavírají se parky, dětská hřiště, tržnice. Tato opatření budou platit zatím po dobu 14 dnů - do 31. ledna. A to vše za situace, kdy na Gran Canaria s 890 tisíci obyvatel je cca 2,5 tisíc "nemocných", z toho ale jen 90 lidí je hospitalizovaných a 20 osob je na JIP. Co dodat, touto dobou se jako každý rok na Kanárech rozjíždí chřipková epidemie, lidé pčíkají, no prostě ochladilo se. 

Pokud si někdo nedávno myslel, jako já, že výstavbě obřího vodního parku v oblasti El Veril v Maspalomas již nic nestojí v cestě, byl naivní. Vše je rozhodnutím Kanárského vrchního soudu zrušeno a začíná se celé "kolečko" znovu. Prý, protože projekt neřeší zdroj vody pro akvapark. A přitom součástí projektu vodního parku a hotelu je odsolovací stanice. Přemýšlím, co ti Kiesllingové komu na Gran Canaria udělali. Že by někdo žárlil, že jsou úspěšní se svým Loro Parkem a Siam Parkem na sousední Tenerife? Nebo s obřím akváriem v Las Palmas? Takže němečtí podnikatelé začnou znovu, pěkně od začátku, se všemi poplatky a razítky. Nashledanou za tři roky opět u Vrchního soudu. Co bude vadit pak? Hluk z dálnice? 

Mladí Senegalci, držení v "nelidských" podmínkách turistických hotelů na ostrově Tenerife, se hladovkou dožadují povolení odjezdu do Evropy - INFO. Mají platné cestovní pasy a chtějí tam prostě jet. Prý je Španělsko demokratickou zemí a nemůže jim to zakázat. Že má ale Španělsko a potažmo EU nějaké zákony, svrchovanost či nějakou vízovou povinnost, to jim nic neříká. Dokonce plánují se spojit se svou senegalskou vládou, aby intervenovala v Madridu a vycestování z těch "pitomých" Kanárů jim domluvila. Inu, je vidět, že jim tady někdo dobře radí. Tak nevím, co si o tom všem myslet, nikde jsem se totiž nedočetl, že by někdo z těch senegalských jaderných "inženýrů" přiznal, že hranice Španělska a EU překročil ilegálně a že již "dostal příkaz k deportaci", tak jako ostatně každý, kdo překročí hranice ilegálně. Přijeli totiž na člunu s vlastním pohonem a od samého počátku, co vypluli z rodné hroudy, bylo jejich cílem dojet na Kanáry. Takže žádné ztroskotání a pomoc v nouzi, jak se nám snaží různí chytráci, kteří z toho migračního byznysu žijí, nakukat. Další komentáře nechám na každém z vás. 

Kovidové šílenství si zřejmě na Kanárech vybere krutou daň. Z Evropy jezdí minimální množství turistů, hotely se zavírají, federace hoteliérů uvádějí, že do týdne bude otevřeno na všech ostrovech maximálně 40 hotelů. Počty lidí, kteří jsou na kurzarbeitu (ERTE), zase vyrostl přes 100 tisíc, k tomu je 25% práceschopných v evidenci pracovních úřadů. Pokud nezabere očkování anebo se někdo nevzpamatuje a nenechá vše běžet tak jako dříve, kdy ještě byly chřipky a nejen Covid a izolovali se nemocní a ne zdraví, tak kanárskou ekonomiku čeká kolaps. 

Policie nadále brání ilegálním imigrantům v letu nebo plavbě z Kanárů na španělský poloostrov. Toto pondělí se skupina jedenácti Maghrebanů pokusila odletět z letiště Fuerteventura do Barcelony. Den předtím přicestovali na Fuerteventuru lodí z Gran Canarie s úmyslem nastoupit do letadla poté, co vyslyšeli zvěsti, že z Fuerteventury je snadnější cestovat na poloostrov. Potud agenturní zpráva o dobré práci policie. Nepřipadá vám ale divné, že ten, kdo poruší zákony Španělska, tedy pronikne přes hranici státu bez víza a ilegálně, se může na Kanárech volně pohybovat? Copak nejsou Kanáry součástí Španělska? Proč po Kanárech ano, ale mezi Kanáry a kontinentem ne? A proč je nevrátí, když už je sem pouští? Není těch nezodpovězených otázek už nějak moc? 

Jinak, víte, že Česká republika ani jednu ze zemí (Alžírsko, Ghana, Maroko, Senegal, Tunisko), odkud na Kanárské ostrovy připlouvají skoro všichni ilegální imigranti, nepovažuje za nebezpečnou zemi a že migranti z těchto zemí nemají právo na azyl? Náhodou, na internetu se dají najít věci, třeba tento článek z roku 2011 o nebezpečném Maghrebu. Maghrebané terorizují Francii, Španělsko, Německo, rozpínají se po Africe, jsou nositelé terorismu a radikálního islámu a přesto imigranti z těchto zemí mají hranice se Španělskem otevřené. Jen dnes, ve středu, jich připluly dvě stovky. Dokážete to pochopit? Já ne. Snad se naskýtá  jediné vysvětlení, že ten (tedy ti), kdo ve Španělsku nyní řídí zemi, má za cíl její totální rozvrat.

Španělsko je již asi 5 týdnů na nejvyšším stupni teroristického ohrožení, Islámský stát Daesh vyhrožuje útoky.  Nepíši o tom jen já, ale i renomovaný španělský web La Razón a mnoho dalších. Bohužel se mnoho teroristů dostává do země i kanárskou migrační cestou. Před několika dny policie zatkla teroristy v Barceloně, kteří připravovali atentát na policejní složky, útoky podle policejních zdrojů hrozí dále kostelům. Přemýšlím, co se musí stát, aby tu migrační dopravní linku lidí, o jejichž původu a historii ví každý s prominutím prd, někdo zastavil. Proč si "někdo" stále myslí, že každý imigrant je chudák, svatoušek a lidumil? Pro ty, kteří si toto myslí, doporučuji shlédnout VIDEO z Maspalomas. Nic moc zvláštního, běžný denní výjev (ironie), kdy ilegální imigranti z Maroka přebírají kontrolu nad náměstím a vybírání výpalného od řidičů, kteří chtějí zaparkovat na Plaza del Hierro. K tomu potřebovali vyhnat místní "aparcacoches", a tak jim domluvili, i nože vytáhli, jen tak. Svatouškové a lidumilové, kteří podle policejních informací se hned po bitce přesunuli na pláž Inglés, kde v Anexo II obtěžovali a okrádali turisty u McDonalds.

Ještě k uzavření Gran Canaria ... je tady 2.520 "nemocných", ale z toho jich je 2.294 (91% !!!) v Las Palmas. Co udělá vláda? Uzavře Las Palmas? Nikoliv, uzavře všechny a všude, celý ostrov, i ty oblasti, kde je 40 "nemocných" jako v Maspalomas (všichni v domácím režimu). Pokud hledáte logiku, nehledejte. Nenajdete. Už od jara je to doslova k popukání, prostě "Kocourkov".  

Španělsko v uplynulém týdnu sevřel sníh a led, následek bouře Filomény. Země byla doslova paralyzovaná. Dokonce se na několik hodin a dní ztratili vedoucí představitelé socialisticko-komunistické vládní koalice, zřejmě aby nemuseli čelit dotěrným dotazům novinářů. Je to jeden z nejzajímavějších aspektů tzv. Nové politiky, kdy populistická levice, která řídí Španělsko ke světlejším komunistickým zítřkům, nikdy není za nic zodpovědná. Příkladem může být i migrační katastrofa na Kanárech. Tato beztrestnost je působivá, ale budeme si asi na ni muset zvyknout, protože prostě máme vládu, která nejlépe zvládá propagandu a komunikaci. Viděli jsme to nejprve s řízením pandemie, kdy si za všechno může obyvatelstvo samo, pak s nedostatečnou koordinací očkovací kampaně (navzdory výjimečnému stavu) a nyní s bouří, o které se vědělo týden dopředu a přesto nikdo nebyl schopen včas aktivovat například všechny dostupné vojenské prostředky (vláda poslala do boje se sněhem jen 20% jednotek UME). Situace ukazuje holou pravdu: kritizovat z opozičních lavic je vždy snadnější, než řídit zemi. Narážím tím na tvrdá slova v roce 2015, tehdy opozičního Pedra Sáncheze, na adresu lidoveckého šéfa a premiéra Rajoy, při povodních způsobených řekou Ebro. Tak uvidíme, jak to premiér Sánchez bude zvládat dál.

Převáží vás na dovolené na Gran Canaria žluté autobusy s velkým nápisem Gran Canaria? Tak chtějte před nástupem do něj protokol o covidové desinfekci. Tyto autobusy totiž převážejí (a také Amanda bus) hned po připlutí imigranty z mola v Arguineguínu do izolace někde v Las Palmas. Jak jsem měl možnost osobně vidět, testy na covid migrantům na molu nikdo nedělá, jen jim dají teplákové soupravy, roušky a rovnou šup do autobusu. 

Já nevzdělanec si vždycky myslel, že když na moři někdo ztroskotá, tak ho dopraví do zcela nejbližšího bezpečného přístavu. Mýlil jsem se. Kanárští námořní záchranáři pluli 413 !!!!! km jižně od ostrovů, aby "zachránili" 18 ilegálů ze Senegalu, kterým se zachtělo Evropy. Přitom to do Afriky a tedy do nejbližšího bezpečného přístavu v Senegalu měli pouhých 80 kilometrů. Marně přemýšlím, proč je nenalodil ten ropný tanker, který je uviděl v oceánu a nahlásil na kanárské Salvamento a neodvezl je sám do prvního přístavu po cestě. 

Sedm dlouhých let uplynulo od založení španělské strany extrémní levice stylu Cháveze a Madura, strany Podemos. Tak je čas bilancovat. Hnutí soudruha Pabla Iglesiase vtrhlo do španělského politického rybníka s velkou vervou a získalo hned ve volbách 2015 plných 65 mandátů. V roce 2019 jich bylo již jen 35 a dnes těmto vládním marxistům dávají agentury šance na maximálně 30 mandátů. A pak že španělský volič je hloupý. 

Víte co je pro mě šok roku? Že se po zablokování účtů Trumpa na sociálních sítích Facebook a Twitter jako jediný zastal amerického prezidenta mexický prezident Andrés Manuel López Obrador, který bil na poplach proti cenzuře stále ještě amerického prezidenta Donalda Trumpa a trvá na svobodě informací. Ten Obrador, kterému Trump na hranici postavil zeď. To jsou paradoxy, co? A my ty mexikány a jim podobné školíme z demokracie. 

Mezi USA a Španělskem to hodně skřípe. Začalo to Trumpovým uznáním dříve španělské Západní Sahary jako součásti Maroka a nyní se hodně mluví o stěhování americké vojenské základy "ROTA" do Maroka. Pokud k tomu dojde, má španělská vláda určitě o čem přemýšlet, proč USA odcházejí ze základny, kterou spoluzakládaly v roce 1953, tedy za doby generála Franca. Že by ztráta strategického vojenského partnera nějak souvisela s financováním a blízkými osobními vztahy španělské vládní ultralevicové strany Unidas Podemos s venezuelskými "chávezisty"? Tak uvidíme, jak ten americko-španělský oříšek rozlouskne nová americká administrativa a jak se to dotkne Kanárů. Protože Maroku v důsledku všech těch amerických změn narostla vůči Španělsku i Kanárským ostrovům pěkná křídla, ať se to týká migrace tak i výsostných vod a potažmo rybolovu a nerostných surovin. Pokud někoho tato problematika zajímá, moc hezky vztahy Španělsko - Maroko v novodobých dějinách rozepsala ve své diplomové práci paní Jana Juklová - ke stažení ZDE

Přeji hezký večer. Karel 

(doporučuji od času 3:25)

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co si lidé volí, to mají

(Tomáš Večeřa, 24. 1. 2021 8:30)

Problém současné Evropy je snížení průměrného IQ obyvatelstva s volebním právem, což je dané negativní korelací mezi intelektem a počtem potomků, a prostým faktem, že intelekt se dědí. Všechno ostatní je důsledek. Lidé volí, aniž by z nadpoloviční většiny měli schopnost dohlédnout i nejjednodušší důsledky své volby. Jsou jako děti, hodní, snaživí, hledající, ale prostě příliš hloupí. Když dětem necháte svobodu, na oběd bude zmrzlina, aniž by strávníci byli schopni posoudit, že pomřou na cukrovku a zuby jim vypadají ve čtyřiceti letech. Co s tím? Snad volební průkaz vyžadující zkoušku asi jako na řidičák. Možná dvoukomorový parlament, do jedné by volili všichni a do druhé jenom kvalifikovaní voliči. Ale nemyslím si, že to může fungovat, i ten největší blb umí vzít do ruky dlažební kostku a hodit. Je zbytečné se rozčilovat nad nesmyslnými kovidovými "opatřeními", nad nefunkční ochranou hranic, je třeba se smířit s realitou a pokud možno se co nejlépe připravit na přežití sebe i blízkých. Například se naučit dobře střílet.

 

 

 
TOPlist