Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuální covidové podmínky pro ubytování na Kanárských ostrovech

6. 6. 2021

anfi.jpg

AKTUALIZACE 15.10.2021

Zahraniční turisté nemusí od soboty 16.10.2021 předkládat při ubytování v hotelech potvrzení o bezinfekčnosti (negativní test, očkování, prodělání). Rozhodla o tom kanárská autonomní vláda. 

Vyhláška kanárské vlády č. 17/2020 ze dne 29. října 2020 o mimořádných opatřeních v cestovním ruchu v souvislosti s pandemií vyvolanou COVID-19 stanovila:

1.- Pro ubytování v turistických ubytovacích zařízeních na Kanárských ostrovech je nutné, aby turisté starší šesti let, kteří nepocházejí z území autonomní oblasti Kanárských ostrovů, se prokázali negativním PCR anebo antigenním testem ne starším 72 hodin.

2.- Podmínka testu se nevztahuje na toho, kdo prokáže pobyt na Kanárských ostrovech a prohlásí na svou odpovědnost, že neopustil území autonomní oblasti Kanárských ostrovů do 15 dnů před svým příjezdem do ubytovacího zařízení a že v tomto období neměl příznaky slučitelné s COVID-19.

3.- Podmínka testu se nevztahuje také na nerezidenty Kanárských ostrovů, kteří prostřednictvím svého cestovního dokladu nebo jiných listin prokáží, že pobývali na území autonomní oblasti Kanárské ostrovy 15 dní před datem příjezdu do turistického ubytovacího zařízení a prohlásí na svou odpovědnost, že v uvedeném období neměli příznaky slučitelné s COVID-19.

Vyhláška kanárské vlády ze dne 2. června 2021 stanovuje z výše uvedených pravidel tyto další výjimky

A.- Podmínka testu se nevztahuje na ty turisty, kteří prokazatelně prodělali onemocnění Covid-19 s tím, že od překonání nemoci nesmí uplynout více než 6 měsíců (cestující se musí prokázat oficiálním lékařským potvrzením)

B.- Podmínka testu se nevztahuje na ty turisty, kteří se prokáží potvrzením o ukončeném jednodávkovém nebo dvoudávkovém očkování ne starším 8 měsíců od dokončení očkování. Potvrzení musí obsahovat název obdržené vakcíny, počet dávek a datum podání každé dávky.

C.- Podmínka testu se nevztahuje na ty turisty, kteří se prokáží potvrzením aplikaci jedné dávky vakcíny ze dvou a od vakcinace uplynulo nejméně 15 dní ale ne více než 4 měsíce. 

D.- Podmínka testu se nevztahuje na ty turisty, kteří prokáží, že neopustili území autonomní oblasti Kanárské ostrovy na dobu delší 72 hodin a že před tímto opuštěním pobývali na území autonomní oblasti Kanárské ostrovy 15 dní a prohlásí na svou odpovědnost, že v uvedeném období neměli příznaky slučitelné s COVID-19.

Tato pravidla platí jen pro oficiální ubytovací zařízení, nikoli pro ubytování v soukromí. 

Potvrzení o očkování občan ČR získá na Očkovacím portálu občana.

Formulář pro potvrzení absolvování nemoci občan ČR získá ZDE

Aktuální podmínky pro cestu na Kanárské ostrovy a zpět do ČR najdete na našem webu ZDE

Poznámka redakce: samozřejmě nemůžeme převzít žádnou odpovědnost za jakýkoli právní text a vždy vám doporučujeme kontaktovat cestovní kancelář nebo touroperátora a také místní ubytovací zařízení, která musí tato pravidla implementovat.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist