Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobojováno. Pláže Inglés a Maspalomas budou mít po 5 letech nové kiosky!

31. 1. 2020

2694_kioskos.png

Playa del Inglés / Maspalomas  

Podle místního radního Samuela Henríqueze budou v únoru konečně nainstalovány nové plážové kiosky na plážích Playa del Inglés a Maspalomas. V rozhovoru se SER uvedl, že kiosky budou před instalací zkontrolovány. To by mělo trvat dva až tři dny, poté by mělo začít jejich umístění na plážích Maspalomas a Playa del Inglés.

Samozřejmě, že budou dodrženy všechny předpisy na ochranu přírody v oblasti dun, ujistil Henríquez. Uvedl také, že se podařilo vyjednat se španělskou pobřežní správou snížení licenčních poplatků. Obec bude nyní platit 209.000 EUR ročně místo dříve požadovaných 450.000 EUR. 

Instalace nových kiosků byla poprvé projednávána na radnici v roce 2013, poté byly kiosky objednány a již pět let čekají na instalaci ve skladu přístavu v Las Palmas. K dnešnímu dni musela obec zaplatit 120.000 EUR za jejich uskladnění.

Pokud jde o změnu, která bude zahrnovat instalaci těchto nových plážových barů, Henríquez zdůraznil, že „bude to silná změna, ale musí být spojena s jinými změnami“. V tomto smyslu je záměrem radnice zahájit proces obnovy lehátek a slunečníků a zlepšit veřejné prostory na obou plážích, jako jsou například tolik potřebné toalety.

Tento „face-lift“ pláží vyžaduje investici ve výši zhruba tří milionů eur, na které se bude podílet vyjma radnice i Cabildo de Gran Canaria a konsorcium pro rehabilitaci cestovního ruchu.

Názor redakce: nová koalice na radnici San Bartolomé de Tirajana šla v dubnu 2019 do voleb s tím, že vymete "augiášův chlév" korupce bývalého starosty Aurélia Péreze. Nutno podotknout, že se to starostce Narváez zatím daří. Namátkou jmenujeme hříchy staré radnice, které se již podařilo vyřešit: obří akvapark v El Veril, park Tony Gallardo, zamrzlá stavební povolení v oblasti Pasito Blanco a nyní kiosky a lehátka. Za nás +++ a moc držíme palce. Snad se podaří i opravit promenádu v Meloneras a zbourat OC Metro. 

O problematice jsme již dříve psali ...

Zamyšlení: nové kiosky na plážích Maspalomas se opět vzdalují, potřebujeme je vůbec? 
Návštěvníkům pláže má sloužit nových deset kiosků 
Kiosky na pláži Maspalomas budou do konce roku 
Na pláži Maspalomas se mění lehátka a slunečníky, kdy budou nové kiosky? 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist