Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria čekají začátkem října letní teploty

28. 9. 2019

koupani.jpg

Ostrov Gran Canaria čeká začátkem října návrat k doslova letním teplotám. Rtuť teploměru bude stoupat přes třicítku a zahanbit se nedává ani voda v oceánu, která nabízí aktuálně velmi příjemných 23 st. Celsia. Tento stav není ojedinělý, ostatně znalci Gran Canaria říkají, že závěr září a první polovina října bývá na jihu ostrova tím nejkrásnějším obdobím s letními teplotami a vyhřátým oceánem. 

Ministerstvo zdravotnictví vlády Kanárských ostrovů, vzhledem k prognóze vysokých teplot v nadcházejících dnech ,aktivovalo varování o zdravotních rizicích.

Výstraha platí pro různé obce Gran Canaria. Meteorologové předpokládají, že budou překročeny maximální hodnoty 32 stupňů Celsia a v noci teplota nebude klesat pod 24 stupně.

Oranžové upozornění, znamenající střední riziko, je stanoveno pro období od 30. září do 2.října v horském městě Santa Lucia de Tirajana.

Žluté varování, které znamená nízké riziko, bude pro dny 1. a 2.října platit pro obce La Aldea de San Nicolás, Artenara, Ingenio, Mogán, Tejeda, San Bartolomé de Tirajana a Valsequillo.

Součástí oteplení bude i přítomnost prachu z afrického kontinentu ve vzduchu, jev zvaný "calima" potrápí všechny Kanárské ostrovy od pondělí až do pátku příští týden. Více INFO.  

Aktuální údaje k výstrahám meteorologů jsou uvedeny přehledně ZDE

Luis Fernando Arencibia z Medio Ambiente z důvodu příchodu vysokých teplot, nízké vzdušné vlhkosti a větru bez deště navrhuje prodloužit období „vysokého nebezpečí“ lesních požárů až do 13. října

Počasí nad Kanárskými ostrovy mohl ovlivnit hurikán Lorenzo, ten se ale ještě v pátek večer stočil spíše na sever a severozápad a s největší pravděpodobností Kanárské ostrovy nezasáhne. MAPA

Všechny důležité informace k počasí na Gran Canaria včetně teplot vody v oceánu i vzduchu v jednotlivých letoviscích najdete na našem webu v sekci POČASÍ

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist