Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavba obřího akvaparku u Playa del Inglés může začít ihned, říká investor

1. 10. 2015

el-veril-siam-park.jpg

Plenární zasedání Cotmac (komise pro plánování a životní prostředí Kanárských ostrovů), bude zítra projednávat změnu územního plánu PTE21, která počítá s přeložkou plánované železniční tratě v této oblasti okresu San Bartolomé de Tirajana. Pokud vše bude schváleno, projektovaná železniční trať mezi Las Palmas a Maspalomas již nebude bránit ve výstavbě největšího vodního parku kanárských ostrovů.

Vše začalo před několika lety v oblasti El Veril mezi dálnicí GC-1 a turistickýcm centrem Playa del Inglés. Německá podnikatelská rodina, provozující zábavní parky Siam Park a Loro Park na ostrově Tenerife, přišla s nápadem na výstavbu obřího zábavního centra, akvaparku ve stylu tenerifského Siam Parku. Několik let trvala jednání s vlastníky pozemků, nelehké bylo i územní a stavební řízení. Nakonec se zdálo, že výstavbu zarazí plán železniční tratě mezi hlavním městem Las Palmas a turistickým jihem, kdy vlaky mají končit až u majáku Maspalomas. (O vodním parku jsme několikrát informovali například ZDE a ZDE

Plány byly smělé, realita povolovací mašinérie však investory donutila k trpělivosti. Nyní se zdá, že pokud zítra plenární komise COTMAC změnu územního plánu schválí, může investor hned začít plnit své sliby a zahájit výstavbu. 

José Carlos Francisco, člen vedení holdingu Kiessling, který se včera účastnil spolu s majitelem Wolfgangem Kiesslingem a jeho synem Christophem Kiesslingem setkání s prezidentem vlády ostrova Gran Canaria, Antonio Moralesem, řekl, že firma je připravena ještě do konce roku nasadit přes 300 lidí a zahájit investice ve výši 60 milionů euro. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist