Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárské ostrovy již nejsou v seznamu bezpečných zemí, při návratu do ČR je nutný test

4. 11. 2020

p9053859--1-.jpg

Kanárské ostrovy, podle dnes zveřejněného seznamu, již nejsou pro Českou republiku bezpečnou zemí a cestující se budou muset od 9. listopadu při návratu domů podrobit PCR testu. Uvedlo to dnes Ministerstvo zdravotnictví na svém webu

Kanárské ostrovy spolu s Baleárskými ostrovy měly v minulém období výjimku (zde) a cestujících se při návratu do ČR testy netýkaly, na rozdíl od turistů, kteří se vraceli z pevninského Španělska, silně zasaženého novým koronavirem SARS-CoV-2.

Nyní se však situace mění, evropské země dnes schválily společnou metodiku "semaforu" a de facto celá Evropa je červená. Bezpečnou zemí jsou již jen ty oblasti, kde je velmi nízký počet aktivně nemocných. O změně dnes informoval ministr zahraničí Petříček

Jaká je tedy aktuální situace s cestováním mezi ČR a Kanárskými ostrovy

Při cestě z ČR na Kanárské ostrovy musí turisté od soboty 14. listopadu při ubytování na ostrovech předložit negativní test (informovali jsme ZDE). 

Při cestě z Kanárských ostrovů do ČR musí turisté od pondělí 9. listopadu podle dnes vydaného Ochranného opatření před vstupem na území České republiky oznámit tuto skutečnost, a to vyplněním elektronického Příjezdového formuláře, krajské hygienické stanici příslušné podle místa bydliště nebo ohlašovaného pobytu, předložit na vyžádání doklad o vyplnění elektronického Příjezdového formuláře (oznámení) při hraniční nebo pobytové kontrole a do 5 dnů od vstupu na území České republiky se na vlastní náklady podrobit RT-PCR testu na přítomnost SARS-CoV-2. 

Poznámka redakce: s ohledem na skutečnost, že se v případě "evropského semaforu" jedná o společnou strategii všech evropských zemí, dá se očekávat, že také Španělsko bude muset Českou republiku zahrnout do nebezpečných zemí a je pravděpodobné, že začne vyžadovat (nejen) od našich turistů negativní testy na letištích a v přístavech. Nejen jako nyní jen u některých typů ubytování. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist