Jdi na obsah Jdi na menu
 


Některé usychají, nové se budou sázet. Palmy.

8. 6. 2013

 p2075829_resize.jpg

Nedávno jsme informovali (ZDE), že ekologové kritizovali vládu za špatné zacházení se symboly Las Palmas - palmami, které nechá po desítkách hynout. 

Neuplynuly ani tři dny a vláda si pospíšila s obsáhlou zprávou, kde opečovávané palmy jsou, kde přibudou a kolik jich potom celkem všude bude. 

V současnosti má Las Palmas 27 různých druhů palem v celkovém počtu 26.100. Zahradnictví Godoy plánuje jenom v tomto měsíci výsadbu nových 228 palem při atlantickém pobřeží hlavního města. 

Tuto informaci potvrdil starosta LPGC Juan José Cardona. Cílem je vylepšit image města, které již od svého založení roku 1487 má za svůj symbol právě palmy. V následujících 5 letech, podle starosty, bude vysázeno v oblasti hlavního města a blízkého okolí dalších 30.000 palem.

Nový palmový “parque romano” má vyrůst letos v Barranco La Ballena, současně s touto lokalitou bude osazována zelení lokalita La Mayordomía a Tamaraceite-jih.

Návrh, o kterém hovořil starosta, předpokládá rychlé vytvoření devíti nových palmových hájů, či parků a to v lokalitách La Mayordomía, La Ballena, Las Rehoyas, Los Tarahales, Tamaraceite Sur, Lomo Los Frailes, Hoya del Enamorado, Barranco de El Rosario a Valle de Jinámar. Všechny tyto lokality mají celkem 808.658 m2 a bude v nich nasázeno 900 nových palem.

Cardona dále uvedl, že je dalších 14 lokalit, ve kterých má být brzy vysázeno dalších 308 palem, je to La Manilla, Las Perreras, hřbitov del Puerto, La Laja nebo Barranco de Gonzalo.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist