Jdi na obsah Jdi na menu
 


Požár se v noci díky dešti zmírnil, s ohněm bojují nadále stovky lidí

21. 9. 2017

 pozar_3.jpg

Gran Canaria stále hoří. Na horách jsou rozsáhlým požárem zasaženy borovicové lesy v rozsahu několika tisíc hektarů. Hoří lesy mezi městy Tejeda - San Mateo - Valseguillo - Santa Lucia. O vzniku ohně jsme informovali včera ZDE včetně autentických fotografií i videa z počátečních fází vzniku požáru nedaleko Tejedy. 

Celou noc bojovalo s ohněm více než sto hasičů, letecké prostředky kvůli tmě nemohly být nasazeny. V noci pomohl déšť a postup ohně se zmírnil až zastavil. 

V okrese San Mateo museli záchranáři evakuovat další obce, jsou to  La Lechucilla a Lomo de los Ingleses. Počet evakuovaných tak vystoupal na celkových 800 osob. V okrese Tejeda byla dnes zrušena školní docházka. 

Stále jsou uzavřeny všechny přístupové cesty do hor a vláda žádá naléhavě občany, aby do hor nejezdili. 

Nad ránem jedna z helikoptér provedla rekognoskaci požářiště a nyní jsou již nasazeny opět všechny dostupné hasební letecké prostředky, tedy celkem 7 helikoptér, jedno letadlo specializované na boj s lesními požáry, dvě letadla s velkou kapacitou zásobníků vody a jedno nákladní letadlo, které poskytlo ministertvo životního prostředí. 

V důsledku požáru jsou uzavřeny silnice : GC-156, GC-15 (Km 13 a 27), GC-210 (Km 0-7), GC-150, GC-230, GC-400, GC-600, GC-608 a GC-130. 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist