Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přílet linky společnosti Smartwings z Prahy na letiště Gran Canaria

12. 9. 2020

p1013908.jpg

Linka QS 2040 patří  mezi nejdéle provozované linky společnost Smartwings (dříve Travel service) a.s. Letadla Boeing 737 létají na trase Praha - Gran Canaria již od roku 1997, každou sobotu a v letní sezóně i ve středu s mezipřistáním na ostrově Lanzarote. 

Přerušená byla linka za tuto dobu jen jednou, letos na jaře od konce března až do druhé poloviny července. Důvodem přerušení bylo vyhlášení výjimečného stavu ve Španělském království a mimořádné situace v České republice kvůli novému koronaviru. Od konce července ale již linka pravidelně létá každou sobotu a vozí turisty cestovní kanceláře Canaria travel i individuální návštěvníky ostrova Gran Canaria. 

Linka QS 2040 odlétá z Prahy v pravé poledne a na Gran Canaria přistává podle letového řádu v 16:10 hodin kanárského času. Po hodinové přestávce vylétá zpět směr Praha, aby v srdci Evropy letadlo přistálo před půlnocí.

Společnost Smartwings vypravila tuto sobotu směr Gran Canaria z Prahy letadlo Boeing 737 NG / Max - MSN 29643, registrace SP-TVZ, z filiálky Airline Smartwings Poland. 

Dnes naposledy letadlo Boeing 737 odvezlo návštěvníky, kteří nemusí po příletu do Prahy absolvovat PCR test a nebo nastoupit dvoutýdenní karanténu. Z rozhodnutí českých epidemiologů musí totiž od 14/9 všichni, kteří cestují do ČR z kanárských ostrovů, prokázat že nejsou nositeli nového koronaviru. O nařízení jsme informovali ZDE

Věříme, že se na Kanárských ostrovech podaří v krátké době počet nových případů onemocnění Covid-19 snížit  na hranici, kdy žádné testy nebudou při návratu do ČR vyžadovány a doufáme, že linka QS 2040 bude létat každou sobotu z Prahy na Gran Canaria a zpět další dlouhá léta. 

Všechny fotografie z dnešního přistání najdete na našem "rajčeti". 

p1013909.jpg

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist