Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sparta měla jen 13 minut zpoždění, zítra ji čeká zápas s PSV

10. 1. 2015

p1108479_resize.jpg

Let byl dobrý, zaznělo z hráčského hloučku na otázku, jestli s nimi vítr při přistání příliš házel. Ano, Sparta je už na Gran Canaria.

Dokonce v době, kdy píšu tyto řádky, jsou už hráči asi hodinu v hotelu Gloria Palace v San Augustinu a někteří z nich si možná i užívají bazény nebo věhlasné masáže a terapie. Hotel Gloria Palace je totiž známý svou Thalasso terapií. 

p1108486_resize.jpg

Let společnosti Travel Servis TVS2040 měl sice trochu zpoždění, ale to se není v sobotu co divit, o víkendech bývá na kanárském nebi hodně plno. Na Gran Canaria dorazila již třetí letošní calima a tak jsme letadlo ani neviděli přistávat, viditelnost byla maximálně 200-300 metrů, všude je prach ze Sahary. 

p1108496_resize.jpg

Bylo chvíli po čtvrté hodně odpolední, když se s kufry začali trousit první "účastníci zájezdu". Pár hráčů, které bylo poznat podle červených polokošil s výrazným logem Sparty a už přicházel i trenér Lavička. Jako starý ostřílený mediální harcovník se vyhnul čelní srážce s naším fotoaparátem a rychle s asistenty utíkal k připravenému autobusu. V hale bylo skutečně k nevydržení a tak jsme vyrazili za ním. 

p1108503_resize.jpg

Autobus v barvách Sparty a s logem města Maspalomas včetně známého majáku a symbolem 30.ročníku fotbalového turnaje, stál hned v první řadě. Stačilo přejít po přechodu, vyhnout se projíždějícím taxíkům a bus s rudým nápisem Sparta se nedal minout. 

p1108508_resize.jpg

Prostor určený v autobusu pro zavazadla se začal rychle plnit a nejen mě připadalo, že největší kufr má trenér brankářů Srníček :-). O kousek vedle se snažili ze všech sil i kustodi, kteří nakládali bedny s potřebným materiálem do dodávky, jeden ze členů týmu se pohodlně usadil do třetího, tentokrát osobního auta a pročítal noviny. Za chvíli tak již nic nebránilo tomu, aby se minikolona vydala na cestu na jih a po necelých 20 minutách jízdy po dálnici dorazila do hotelu. 

p1108512_resize.jpg

Zítra budeme pokračovat reportáží z prvního tréninku. 

Předchozí články najdete ZDE a ZDE

P.S. všechny fotky jsou ZDE

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist