Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vláda Gran Canaria vystoupila ostře proti kanárskému parlamentu

6. 2. 2014

p2075568_resize.jpg

Vláda ostrova Gran Canaria (Cabildo Gran Canaria) vyjádřila na půdě Parlamentu Kanárských ostrovů svůj "ostrý protest" proti středečnímu odložení projednávání legislativní změny, týkající se zákona o cestovním ruchu.

Změna zákona z iniciativy vlády Gran Canaria a zejména jejího předsedy Bravo de Laguna se týká kontroverzního ustanovení, které zakazuje na Gran Canaria výstavbu nových čtyřhvězdičkových hotelů. Vláda Gran Canaria vyjádřila v oficiální nótě "pobouření nad špatným zacházením ze strany Parlamentu Kanárských ostrovů, který obdržel tento legislativní návrh precizně zpracovaný a v dostatečném časovém předstihu", uvádí se v prohlášení ostrovní vlády. 

Návrh změny zákona měl být projednán na únorovém plenárním zasedání Parlamentu, ale nestane se tak a "to nikoliv vinou předsednictva Parlamentu, ale politické skupiny tvořené nacionalistickou parlamentní skupinou Kanárské koalice (CC - PNC) a Socialistickou parlamentní skupinou (PSC - PSOE), které brání určité obchodní zájmy zcela konkrétního ostrova". 

Cabildo de Gran Canaria vyžaduje, aby tento postoj a tato situace byla okamžitě napravena a Palament Kanárských ostrovů jednal v úctě k názoru vlády Gran Canaria. 

Poznámka : jedná se o sporný zákon z roku 1999, který zakázal na ostrovech výstavbu nových čtyřhvězdičkových hotelů. Toto ustanovení, které výrazně vyhovuje hotelové skladbě na ostrově Tenerife, bylo novelou z jara roku 2013 prodlouženo, což vyvolalo velkou nespokojenost mezi podnikateli a politiky na Gran Canaria, kteří osočují kanárskou vládu Paulino Rivera (bydlící na Tenerife) ze zvýhodňování Tenerife. Více jsme psali ZDE a ZDE. . 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist