Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vodní park na jihu by mohl být dokončený již za rok a půl

20. 10. 2013

 

aqua-park-kiessling-pdi.jpg

Turisté určitě znají Siam Park na jihu Tenerife, podle TripAdvisor nejlepší vodní park na světě. Podobný a ještě lepší vodní a zábavní park chce vystavět podnikatelská německá rodina Kiessling na hranici Playa del Inglés, v lokalitě El Veril.

Místo je to pro podobné plány ideální, jsou zde volné pozemky o rozloze 180.000 m2, mezi dálnicí GC- 1 a silnicí GC- 500, se svahy ideálními pro vodní atrakce. 

Plány rodiny Kiessling trochu komplikuje vlatsnictví pozemků, ještě nedávno si všichni myslelli, že všechny pozemky patří rodině Del Castillo, nyní však vyšlo najevo, že malé části pozemků patří vlastně ostrovní vládě, neboť jsou registrované na Consejo Insular de Aguas (CIA).

Kiesslilng však říká, že to není na kanárech vůbec nic neobvyklého a že to bude jen malé zdržení. Pozemky se však musí prodat ve veřejné soutěži. vláda nesmí prodávat jednomu zájemci. Prezident Cabildo, José Miguel de Bravo Laguna, očekává rychlé ocenění pozemků a a věří, že investice bude brzy zahájena. 

Prostředky má již rodina Kiessling zajištěné, celá stavba by měla stát (bez nákupu pozemků) až 50 milionů euro a lokallitě by měla nabídnout 200 pracovních míst. Co je však podstatné, uvedl Bravo Laguna, je to, že se vytvoří po výstavbě tohoto komplexu doslova multiplikační efekt. Taxi, hotely, další služby, to vše se k vodnímu parku naváže, a především stoupne atraktivnost celé lokality a celého ostrova pro rodiny s dětmi. 

Stavba by měla trvat asi rok a půl, investor zdůraznil, že nyní již mají zkušenosti s výstavbou takového parku z Tenerife a že vědí, jakých chyb se mají vyvarovat. "Jsme šťastní a spokojení s péčí orgánů Gran Canaria", uvedl doslova Kiessling.

Poznámka redakce : jednání mezi rodinou Kiessling a majiteli pozemků se vlekla asi 5 let a všichni na jihu ostrova drží palce, aby se dohoda narodila a výstavba konečně začala. Gran Canaria turisticky stárne, chybí rodiny s dětmi, mladí turisté a Aqualand v Maspalomas absenci podobného zařízení jako je Siam Park zachránit rozhodně nemůže. 

O výstavbě vodního parku jsme informovali již TADY a  ZDE


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist